Zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is het aanpassen van de website om deze voor zoekmachines zo leesbaar mogelijk te maken. Dit wordt o.a gedaan door de technische structuur en de teksten op de website te verbeteren. De content (teksten) op uw website krijgt een herindeling, wordt herschreven of wordt geheel vernieuwd. Dit gebeurt natuurlijk met uw goedkeuring, waarbij het van belang is dat de feitelijke inhoud correct is voor zoekmachine optimalisatie. Lees hieronder meer over zoekmachine optimalisatie en waarom wij het zo belangrijk vinden dat uw website bovenaan in Google komt.

Waarom zoekmachine optimalisatie toepassen op uw website?

97% van alle internetgebruikers begint naar het zoeken van een product of website via Google. Google verwerkt dagelijks meer dan 50.000.000 zoekopdrachten, dit is alleen nog maar in Nederland. Natuurlijk is het niet haalbaar om bij al deze zoekopdrachten op de eerste pagina te komen, dat is immers ook niet van belang. U moet op de eerste pagina komen op zoekwoorden die voor u belangrijk zijn. Verkoopt u fietsen in Amsterdam, dan is een keyword ‘Fietsenwinkel Amsterdam’ zéér interessant om op de eerste pagina te komen, omdat men op zoek is naar een fietsenwinkel in Amsterdam.

Gericht verkeer: gericht optimaliseren op uw diensten of producten

Door middel van een geavanceerde tool bekijken wij welke zoekwoorden interessant zijn voor uw doelgroep. Deze mensen bezoeken uw website, omdat zij ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten. Afhankelijk van uw afzetgebied kunnen wij optimaliseren op lokale, regionale of landelijke zoekwoorden. Bij zoekmachine optimalisatie letten wij erop dat er ook daadwerkelijk gezocht wordt op de zoekwoorden waar u op gevonden wilt worden, want als er niet gezocht wordt op deze zoekwoorden heeft het geen nut op hierop te optimaliseren. Voor ons is het erg belangrijk dat u ook daadwerkelijk aanvragen krijgt en daarom letten wij op al deze aspecten bij zoekmachine optimalisatie.

    • Hoe hoger in Google hoe eerder iemand op de link klikt
    • Hoe meer bezoekers op de website komen des te groter de kans op aanvragen
    • Hoe vaker mensen de website voorbij zien komen, des te groter de naamsbekendheid
    • Hoe logischer de website ingedeeld is des te groter de kans op conversie

 

Zoekmachine optimalisatie bij Local Scope

Internetmarketing kost veel tijd, over het algemeen is het vaak al een gehele FTE. Local Scope richt zijn pijlen op uw unique selling points, waarbij de nadruk wordt gelegd op uw krachten en hoofddiensten. Wij zijn een zeer specialistisch team dat ervoor zorgt dat u gericht en relevant zoekverkeer naar uw website krijgt. Door middel van call to actions wordt vervolgens het doen van aanvragen via uw website gestimuleerd. Dat u meer (relevante) aanvragen krijgt via uw website is ons gezamenlijk doel. Als gevolg van zoekmachine optimalisatie komt uw bedrijf in de picture, wat u zult merken in uw resultaten. Deze resultaten zijn meetbaar, waardoor wij kunnen inspringen op de juiste zoekwoorden. Door het gebruik van onze zoekwoord tools kijken wij hoe er naar uw product of dienst wordt gezocht en welke benamingen de consument hiervoor gebruikt.

Tip: Local Scope heeft ervaren tekstschrijvers in ‘huis’, die zorgen voor unieke en conversiegerichte content. Met goed geschreven content is Google erg ‘content’!

*Een kleine greep uit onze behaalde topposities door middel van onze zoekmachine optimalisatie.

Tbtravel.nl Concurrenten
Motorvakantie Spanje 38.100 Top 10
Motorvakantie Frankrijk 61.700 Top 10
Motorvakantie Schotland 3.750 Top 10
Motorvakantie Italië 5.870 Top 10
Sauna4you.nl Concurrenten
infrarood sauna 1.030.000 Top 10
Barrel sauna 2.130.000 Top 10
Jacuzzi kopen 518.000 Top 10
Bubbelbad 463.000 Top 10
Bouwcollectieftwente.nl Concurrenten
Timmerbedrijf Hengelo 57.770 Top 10
Metselbedrijf Enschede 83.100 Top 10
Elektricien Almelo 1.630.000 Top 10
Installatiebedrijf Hengelo 951.000 Top 10


Wilt u meer informatie over onze zoekmachine optimalisatie diensten? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.

Zoekmachine optimalisatie vrijblijvend