Ben je benieuwd hoe je een interessant blogbericht kunt schrijven? Een bericht dat goed leesbaar is, de lezer prikkelt en daarnaast ook nog eens voldoet aan de SEO richtlijnen? In dit bericht komen 4 handige tips aan bod, zodat je een soort hand-out hebt voor het schrijven van een interessant bericht.

4 handige tips voor het schrijven van een interessant blogbericht

1.     Waarover ga je een blogbericht schrijven?

Eerst is het belangrijk om een aantal interessante onderwerpen op een rij te zetten. Wat prikkelt jouw klantenkring? En kan je er veel over vertellen? Het lijstje met onderwerpen kan je eventueel in overleg met ons samenstellen, omdat wij in de Zoekwoordplanner van Google kunnen zien waar precies naar gezocht wordt. Op die manier zie je gelijk waar mensen vragen over hebben.

Stel dat je als schoonheidsspecialiste of visagiste wilt schrijven over mascara’s. In de Zoekwoordplanner is te zien dat er gemiddeld 70 keer per maand gezocht wordt naar ‘Wat is de beste mascara’. Een ander interessant onderwerp is ‘Wat is de beste foundation’, daar wordt gemiddeld 50 keer per maand naar gezocht. Met behulp van de Zoekwoordplanner is het lijstje met onderwerpen binnen 10 minuten samengesteld.

2.      Hoe begin je met schrijven van een blogbericht?

Maak vooraf een planning of plan een vaste dag in de week in waarop je een bericht schrijft. Bijvoorbeeld één keer per week of één keer in de twee weken. Op die manier krijg je discipline om een blogbericht samen te stellen. Probeer de lat niet te hoog te leggen voor jezelf door meerdere keren per week te schrijven. Het moet natuurlijk ook leuk blijven.

Begin eerst met de titel van het bericht. ‘Wat is de beste mascara?’. Of maak er iets sprankelends van: ‘Wat is de beste topmascara van 2018?’.

Start met een sprankelende inleiding om nog extra aan te geven waar het bericht over gaat. Ook is het belangrijk dat je lezers prikkelt om verder te lezen. Verwerk geen eindconclusie in de inleiding om ervoor te zorgen dat de lezer geboeid blijft.

Tips blogbericht

3.      Hoe maak je het bericht interessant?

Het onderwerp van het blogbericht is op zichzelf al interessant als er vraag naar informatie is. Vervolgens is het van belang dat de inhoud van het bericht de lezer aanspreekt. Je kunt ervoor kiezen om verschillende mascara’s met elkaar te vergelijken. Vergelijk de prijzen met elkaar. Wat is de beoordeling van de producten? Is de mascara dierproevenvrij? Wat voor gevoel heb je bij de verschillende merken?

Vergelijk niet te weinig, maar ook niet teveel mascara’s met elkaar. Let er ook op dat de mascara’s vrij nieuw zijn. Het borsteltje kan dan bijvoorbeeld volgens de nieuwste technieken zijn geproduceerd. Zo hip! Noem een aantal pluspunten, maar wees ook eerlijk over de nadelen van een product.

Verder is het essentieel dat er een aantal mooie afbeeldingen in het bericht worden opgenomen. Bijvoorbeeld van de geteste mascara’s. Gebruik niet teveel (of geen) stockfoto’s, maar maak zelf foto’s. Zo wordt jouw bericht persoonlijk.

Sluit bijvoorbeeld af met de winnaar (het beste product volgens jou). Of met drie podiumplaatsen. Of raad twee producten aan (voor een hoog een laag budget). Er zijn vast nog veel meer mogelijkheden voor een sprankelende afsluiting.

4.      Hoe maak je het blogbericht goed vindbaar in Google?

Om ervoor te zorgen dat Google het bericht gauw opneemt in de zoekresultaten kan je met behulp van Google Search Console aangeven dat er een nieuw bericht is toegevoegd. Dit heet ook wel ‘fetchen’. Daarnaast biedt Google ‘Google Posts’ aan.

Via jouw Google Mijn Bedrijfsvermelding kan je het nieuwe bericht als Google Post toevoegen. Wanneer er in Google naar je bedrijfsnaam wordt gezocht verschijnt het bericht onder de bedrijfsvermelding. Hoe je een post kan maken vind je hier.

Ook is het van belang dat het bericht aan verschillende SEO richtlijnen voldoet. Zorg ervoor dat het onderwerp regelmatig voorkomt in het bericht, maar zeker niet te vaak. Gebruik kopteksten (H2 of H3 kopteksten) in het bericht en verwijs af en toe door naar een andere pagina op jouw website. Bijvoorbeeld naar een productpagina of een categoriepagina.

De afbeeldingen die je toevoegt aan je blogbericht dienen te worden voorzien van het onderwerp of van de productnaam. Voeg ook een alt tekst bij de afbeelding toe. Als laatste tip geef ik je mee dat een blogbericht minimaal uit 300 woorden moet bestaan.

Inspiratie blogbericht tips

Klaar voor de start?

Aan de hand van deze tips leg je een goede basis voor een interessant bericht. Heb je geen inspiratie voor een blogbericht? Gebruik dan deze handige tool van Answer the Public om ideeën voor onderwerpen op te doen.

Kunnen wij je helpen?

Merk je dat het je alsnog moeite kost om een blogbericht te schrijven? Wij helpen je hier natuurlijk graag mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@localscope.nl of bel ons op 053 760 09 06.

 Local Scope