Zelf backlinks kopen, is dat wel slim? Hier kunnen wij een simpel en kort antwoord op geven: Nee, het zelf kopen van links is niet zo slim wanneer je niet over de juiste tools beschikt. Beschik je niet over tools zoals Ahrefs, Majestic of SEMrush om de waarde van de links te bepalen en te meten? Dan is het geen goed idee om zelf links te kopen.

Backlinks kopen

Waarom kan ik backlinks beter niet zelf kopen?

Het kopen van deze backlinks kan je daarom beter uitbesteden aan een betrouwbare partner die de kwaliteit van de benodigde of gewenste links voor je wil én kan beoordelen. We krijgen helaas nog steeds aanvragen van mensen die over een megahoeveelheid buitenlandse links beschikken.

Wil je graag in Nederland gevonden worden met jouw website, dan is het écht belangrijk dat je links vanaf Nederlandse domeinen krijgt (.nl, .nu, .net. etc.).

Daarnaast is het van belang dat de websites waarop je jouw links plaatst betrouwbaar zijn. Sommige bureaus gebruiken Majestic om dit te meten.

Wij gebruiken enkel en alleen Ahrefs om de kwaliteit van backlinks te meten. Dit komt omdat Ahrefs vanaf het begin af aan gemaakt is om dit te doen en is hierdoor door erg veel SEO experts uitgeroepen tot de beste backlinktool allertijden (lees: tot op heden).

Eigenlijk mag je links toch helemaal niet kopen volgens Google?

Google is geen voorstander van het kopen van links. Echter kom je er in de praktijk niet onderuit dat je voor bijna elke link wel een bedrag moet betalen. Of je moet een linkje terugplaatsen op een andere website (ook wel linkruilen genoemd).

Het mooist is om op een natuurlijke wijze aan backlinks te komen, maar dat is haast niet mogelijk (behalve als je met jouw bedrijf de voorpagina van de Telegraaf, het AD of de Tubantia haalt.

Google kan daarnaast niet zien of een link geld kost of niet. Dit staat bijvoorbeeld niet in de broncode van zo’n website vermeld. Wel vragen wij ons wel eens af of de startpagina’s op de lange termijn nog zoveel invloed hebben als nu.

Gratis backlinks plaatsen, kan dat ook?

Er zijn ook manieren om linkjes te plaatsen op relevante websites zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Deze websites heb je dan zelf in beheer. Wij beschikken over een hoop websites en startpagina’s waardoor je voor deze links geen bedrag hoeft te betalen.

Wil je graag meedoen met jouw concurrenten, dan zal het waarschijnlijk noodzakelijk zijn om te betalen voor de links die je graag wilt. Zelfs voor de meeste blogplaatsingen betaal je een bedrag.

Tegenwoordig zijn steeds meer eigenaren van websites zich bewust van de waarde van hun eigen linkprofiel. Dat is heel goed, maar dan zijn de bedragen die zij vragen voor een plaatsing van jouw link ook hoger.

Het kopen van linkjes, daar kan je haast niet meer omheen, maar het is niet verstandig om deze zelf te kopen als je de waarde van de websites niet zelf kunt meten.

Heb je hier hulp bij nodig? Wij helpen je natuurlijk graag.

Hulp nodig van een specialist?

Laat het ons weten, wij staan voor je klaar! 

 Local Scope