Wanneer u gebruik wilt maken van social media voor uw webshop, dan denkt u waarschijnlijk eerst aan Facebook, Twitter of Instagram. Waar u niet gelijk aan zal denken is ‘’Snapchat’’. Waarom is dit platform interessant voor online shoppen? Wij leggen u graag meer uit over Snapchat adverteren!

Shoppen snapchat

U maakt een selfie, foto of video (snap) van maximaal 10 seconden en stuurt deze naar personen uit uw Snapchat vriendenlijst. Daarna verdwijnt deze foto of video weer en kunt u deze niet meer terughalen. Dit is een korte beschrijving van hoe Snapchat werkt. Het is een zeer gemakkelijke app om te gebruiken. Veel gebruikers vinden Snapchat handiger dan Twitter en Facebook, want er hoeft namelijk geen uitgebreid profiel ingericht te worden. Dat Facebook en Google respectievelijk 3 en 4 miljard dollar hebben geboden om Snapchat over te nemen, bewijst onder andere de populariteit van de app.

In de video hieronder wordt Snapchat Adverteren kort aan u uitgelegd door Snapchat zelf.

Waarom Snapchat interessant is voor uw bedrijf

Snapchat werd gelanceerd in september 2011 en is inmiddels één van de populairste apps van dit moment. Het is een medium met wereldwijd 200 miljoen gebruikers, waaronder ruim 2 miljoen Nederlanders. Al deze gebruikers samen sturen dagelijks 400 miljoen snaps naar elkaar. Met deze gegevens behoort Snapchat in de top 10 van ’s werelds meest gebruikte social media. Wat Snapchat uniek maakt is dat het medium alleen op de mobiele markt actief is en niet op desktops.

Binnenkort is het mogelijk om te shoppen met Snapchat. De bedoeling is dat grote bedrijven hun producten verkopen binnen de app. Voor bedrijven is het nu mogelijk om tegen betaling eigen ‘kanalen’ aan te bieden op Snapchat. Nu willen diverse uitgevers daar ook producten op gaan verkopen. Dit idee valt zeer in de smaak bij grote uitgevers hebben zij al laten weten. De bedrijven kunnen zonder kosten hun producten laten zien en hebben een groot bereik. Het is een uitstekend medium om met klanten te communiceren en zo hun naamsbekendheid te vergroten.

Snapchat adverteren

Doelgroep Snapchat adverteren

Jongeren tussen de 13 en 25 jaar maken het meest gebruik van Snapchat. Past deze leeftijdscategorie bij uw bedrijf, dan raden wij zeker aan om Snapchat adverteren in de toekomst in te gaan zetten. Daarnaast kunt u ook korte video’s op Snapchat plaatsen van uw bedrijf waarmee u sfeer en beleving overbrengt op uw volgers. Bent u nog niet actief op Snapchat? Dan kunt u gemakkelijk gratis een account aanmaken wanneer u de app downloadt.

Wanneer Snapchat adverteren wordt gelanceerd in Nederland is nog niet duidelijk. Dat het binnenkort mogelijk is, is in ieder geval zeker. Bent u benieuwd wat Snapchat voor u in petto heeft? Houd onze blog in de gaten!

 Local Scope