Gratis SEO scan/analyse & advies

Mét concurrentieonderzoek

Handmatig uitgevoerd door één van onze SEO specialisten

Waar liggen jouw kansen?

Krijg je momenteel (bijna) geen aanvragen binnen via uw website? Vraag een gratis SEO analyse met een gedegen advies bij ons aan, zodat je weet waar uw website in de zoekresultaten te vinden is en waar de verbeterpunten liggen.

Een gratis SEO scan, bij ons ook wel SEO analyse genoemd, kunnen wij voor je uitvoeren door jouw website te beoordelen aan de hand van de SEO richtlijnen.

Geef je jouw gegevens aan ons door, met daarnaast belangrijke zoekwoorden waar je graag op gevonden wilt worden, dan kunnen wij beoordelen of jouw website goed is geoptimaliseerd voor deze zoekwoorden.

Daarnaast onderzoeken we welke zoekwoorden nog meer interessant kunnen zijn. Je kunt het ook wel een ‘SEO kansenanalyse’ noemen. 

 Local Scope

Vraag direct een gratis SEO & concurrentiescan aan!

9 + 14 =

Waarom is onze SEO analyse mét concurrentieonderzoek gratis?

Onze SEO analyse met bijbehorend (persoonlijk) advies en concurrentieonderzoek is vrij uitgebreid, maar toch brengen wij hier geen kosten voor in rekening. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van zoekmachine optimalisatie en linkbuilding. We zijn gepassioneerd, betrokken en willen de kracht van deze manier van online marketing onder de aandacht brengen. 

Per onderzoek inclusief advies zijn we gemiddeld zo’n twee tot drie uur kwijt. Daarnaast versturen we liever niet zomaar een SEO analyse, maar vinden we het prettig om eerst even kennis te maken. Hier gaat veel tijd inzitten, maar dat is niet erg aangezien we zowel persoonlijk als zakelijk groeien door deze aanpak. Ook blijven we hierdoor op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van linkbuilding. Dat is het waard! 

Hoe weten wij welke zoekwoorden interessant zijn voor jou?

De gratis SEO scan kunnen wij ook uitvoeren zonder dat je deze zoekwoorden aan ons doorgeeft. Vaak kunnen wij op het oog zien welke diensten of producten je levert. Aan de hand van de meest belangrijke diensten of producten zullen wij een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Wij bekijken voor je hoeveel mensen er maandelijks naar jouw product of dienst zoeken. Dit kan op lokaal, regionaal of landelijk niveau zijn.

  • Lokaal niveau: ‘Advocaat Enschede’,
  • Regionaal niveau: ‘Advocaat Twente’,
  • Landelijk niveau: ‘Huurrecht advocaat’.

Lees meer over de zoekwoorden onder het kopje ‘Zoekwoordenonderzoek’.

Onze SEO analyse + prijsindicatie op maat ontvang je binnen 24 uur

Benieuwd hoe je momenteel vindbaar bent in de zoekresultaten? Vraag een gratis SEO scan aan via het formulier hiernaast. Binnen 24 uur kan je onze SEO scan inclusief vrijblijvende offerte in jouw mailbox verwachten. Onze gratis SEO analyse geeft je inzicht in welke posities  je momenteel in Google hebt, maar ook hoe je jouw posities in Google kunt verbeteren.

Daarnaast kijken wij naar de techniek van de website en of deze voldoet aan de richtlijnen van de zoekmachine. Onze SEO analyse staat boordevol tips, die wij ook zelf in de praktijk toepassen. Afhankelijk van welke zoekwoorden je wenst zullen wij een prijsindicatie geven. Dit lichten wij het liefst telefonisch toe, zodat we je kunnen uitleggen waar onze tarieven op gebaseerd zijn.

Waarom is ons onderzoek met analyse en advies gratis?

De scan inclusief zoekwoordenonderzoek is gratis, omdat het belangrijk is voor ons dat je een objectieve kijk krijgt op de vindbaarheid van jouw website. Het kan namelijk zijn dat het thuis of op werklocatie lijkt alsof je goed in de zoekresultaten te vinden bent. Of dat je zelfs helemaal bovenaan staat.

Helaas blijkt het tegendeel vaak waar te zijn, omdat zoekresultaten gepersonaliseerd kunnen zijn. Websites die je vaak bezoekt (zoals die van jouzelf) zullen automatisch hoger in de zoekresultaten komen te staan. Een objectieve SEO analyse voorkomt teleurstellingen.

Hoe kijken wij hoe je momenteel in Google staat gepositioneerd?

Wij beschikken over software waarmee wij binnen een aantal minuten kunnen zien hoe je momenteel vindbaar bent met de juiste keywords. Dit geven wij één op één aan je door, zodat je weet hoe je er momenteel voor staat.

Het zoekwoordenonderzoek is een belangrijk gedeelte van de gratis SEO scan. Je wilt immers graag weten wat je moet verbeteren, zodat je gevonden wordt in de zoekresultaten wanneer men de juiste zoekwoorden in de zoekmachine van Google intypt.

Onze linkbuilding pakketten

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Neem gerust contact met ons op via info@localscope.nl of 053 760 09 06.

Zoekwoordenonderzoek

Een belangrijk onderdeel van de gratis SEO analyse is het zoekwoordenonderzoek. Wanneer een accountantskantoor meerdere vestigingen heeft, kunnen verschillende zoekwoorden plus locatie interessant zijn voor de onderneming. Uit de Zoekwoordplanner rollen de volgende gegevens:

Zoekwoord ZO*
Accountant Zwolle 210
Accountant Apeldoorn 110
Accountant Hengelo 90
Accountant Almelo 70
Accountant Haaksbergen 20

*Aantal zoekopdrachten per maand

Het aantal zoekopdrachten is een gemiddelde van het afgelopen jaar. Het geeft dus geen voorspelling voor het komende jaar, maar de gegevens zijn in dit geval (geen seizoensdienst of -product) vrij stabiel.

Wanneer het accountantskantoor graag ook gevonden wil worden op termen zoals ‘Boekhouder Zwolle’, dan wordt het zoekwoordenonderzoek uitgebreid. Geven zij ook belastingadvies, dan zijn er nog meer termen interessant. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in sommige branches. Dit specificeren wij graag voor je uit.

Sinds enige tijd kan men alleen nog de precieze aantal zoekopdrachten per maand zien wanneer er geld wordt besteed aan Google Adwords. Daarom kijken wij graag de precieze aantallen voor je na, zodat je weet welke zoekwoorden het meest interessant voor je zijn. Een essentieel onderdeel van onze gratis SEO scan.

Een aantal vaste verbeterpunten in onze SEO analyse

Om kort aan te geven op welke gebieden de website beter kan worden ingedeeld om de vindbaarheid in Google te vergroten, hebben wij een aantal vaste verbeterpunten in de gratis SEO analyse opgenomen.

Deze punten worden bij ongeveer 85% van de websites – waarop wij onze SEO analyse loslaten – vergeten of niet volledig ingevuld.

Er valt vaak nog ontzettend veel te halen. Google kijkt namelijk naar meer dan 200 factoren bij het beoordelen van een website. Een overgroot deel van deze factoren komen altijd terug in onze werkzaamheden. Natuurlijk verklappen wij niet al onze ‘geheimen van de smid’ in onze gratis SEO scan, maar zullen jouw website op een aantal belangrijke factoren beoordelen.

Wat gebeurt er nadat ik een scan heb aangevraagd?

Wanneer wij de SEO scan hebben toegestuurd nemen wij binnen een aantal werkdagen contact met je op om uw bevindingen met u te bespreken. We nemen de gratis SEO analyse even met je door, zodat je vragen kunt stellen.

Eigenlijk zijn jouw huidige posities in Google het meest interessant. Maken wij bijvoorbeeld een gratis SEO analyse voor een accountantskantoor in het zuiden van de provincie Overijssel, dan is het vervelend om te zien dat de website op pagina 2 of lager staat.

Afspraak maken naar aanleiding van gratis SEO analyse

Vaak plannen wij aan de hand van het telefoongesprek een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in. Wij hebben een de voorkeur om bij je op locatie te komen, omdat wij dan onder andere een duidelijk beeld krijgen van jouw onderneming. Tijdens het gesprek lichten wij onze werkwijze toe en kunnen we eventueel nog met je kijken naar een aantal andere zoekwoorden (mocht dit nodig zijn). Dit kan bij voorkeur natuurlijk ook telefonisch. 

Waarom graag een afspraak?

Bij Local Scope vinden wij persoonlijk contact met onze klanten belangrijk. Wil je graag een gratis SEO analyse en ben je hierna overtuigd van de kracht van zoekmachine optimalisatie voor jouw website, dan willen wij je hier graag mee helpen.

Tegenwoordig wordt er veelal telefonisch akkoord gegeven, maar wij komen indien gewenst graag bij je op gesprek om kennis met u te maken. Doorgaans vinden ondernemers het fijn dat we de gratis SEO scan vrijblijvend komen toelichten. 

Tijdens of na de afspraak geven wij je de tijd om rustig na te denken over uw keuze. Vaak nemen we ongeveer een week tot twee weken na de kennismaking contact met je op om uw bevindingen met je te bespreken. Het kan voorkomen dat je nog een aantal vragen hebt over zoekmachine optimalisatie. Of wellicht wil je SEO combineren met SEA (Google Adwords). Wij nemen graag de tijd om jouw vragen over SEO te beantwoorden.

Wat staat er in onze SEO analyse?
In onze SEO analyse kan je een aantal vaste onderdelen vinden, waaronder of de website momenteel is ingericht voor de meest interessante zoekwoorden. Vaste onderdelen zijn: – Zoekwoordenonderzoek – Beoordeling van teksten: zijn er landingspagina’s aanwezig? – Meta titels en meta beschrijvingen: of deze zijn ingevuld (zo ja, bevatten deze de juiste zoekwoorden?) – Relevante alt teksten voor afbeeldingen en nog meer relevante on page optimalisatiefactoren – Linkbuildingonderzoek – Linkbuildingvergelijking met concurrenten
Wanneer kan ik de scan verwachten?
Doorgaans zullen wij dezelfde werkdag of de volgende ochtend telefonisch contact met je opnemen nadat wij je aanvraag hebben ontvangen. Dit doen wij om zo goed mogelijk uit te vragen wat je wensen zijn. Als wij zo goed mogelijk in kaart brengen wat jouw wensen zijn, dan zal ons onderzoek en de resultaten ook beter aansluiten.
Hoeveel kost het om alle verbeterpunten aan te pakken?
Hoeveel de kosten voor zoekmachine optimalisatie bedragen ligt aan de omvang van het project. Wij werken al samen vanaf €75,- excl. BTW per maand. Vooral de beginfase (het doorvoeren van verbeteren, schrijven van de teksten en opstarten van de linkbuilding) vergt veel tijd, maar is inbegrepen in ons maandtarief. Dit is geen probleem, aangezien wij met de meeste klanten langdurige samenwerken. Mocht het nodig zijn om toch iets apart in rekening te brengen, dan zullen wij dit vantevoren duidelijk aangeven.
Kan ik er ook zelf mee aan de slag?
Natuurlijk kan je enkele verbeterpunten zelf doorvoeren, maar er wel een bepaalde manier waarop dit moet gebeuren voor een zo goed mogelijk resultaat. Ook kan het nogal tijdrovend zijn om meerdere teksten te schrijven en toe te voegen aan de website. Wij doen dit dagelijks, terwijl het voor jou misschien een hele klus is. Vooral als het gaat om de linkbuilding, wat echt wekelijks moet gebeuren, is dit een aanslag op je tijd. Wij beschikken over een groot aantal relevante websites waar wij jouw website kunnen vermelden. Stel dat je daar nog helemaal naar op zoek moet. Dan kan je linkbuilding beter uitbesteden om zo effectief mogelijk jouw tijd te besteden.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Wil je meer weten over onze gratis SEO scan of SEO analyse? Bel ons vrijblijvend op 053 760 09 06 of stuur een e-mail naar info@localscope.nl.
 Local Scope