Hoe past u afbeeldingen, de grootte van de tekst of andere kleine dingen in het Divi thema op uw website aan? In deze blog geven wij u hier uitleg over.

1. Inloggen

Eerst is het belangrijk dat u inlogt via het /wp-admin of /beheer gedeelte op uw website. Bent u ingelogd, dan kunt u de volgende stappen ondernemen om een pagina te bewerken. Heeft u geen inloggegevens, dan kunt u aan uw webbouwer vragen met welke gegevens u in kunt loggen. Wanneer u bent ingelogd komt uw dashboard in beeld (hieronder te zien).

2. Linker menubalk

Met behulp van het menu aan de linkerkant kunt u berichten en pagina’s wijzigen, toevoegen of verwijderen. Ook is hier uw mediabank te vinden. U zult waarschijnlijk het meest te maken hebben met het kopje ‘Berichten’ en ‘Pagina’s’. Onder het kopje ‘Berichten’ vallen nieuwsberichten en updates. Bij ‘Pagina’s’ vindt u de contactpagina en andere belangrijke pagina’s die de basis van uw website vormen. Er zijn nog veel meer opties in de linker menubalk. Deze zullen in een later stadium worden toegelicht.

3. Overzicht pagina’s

Om de pagina’s aan te kunnen passen klikt u op ‘Pagina’s’. Vervolgens ziet u een overzicht met alle toegevoegde pagina’s. Wanneer u met uw muis op de naam van de pagina staat, zullen er meer mogelijkheden onder de paginanaam in beeld komen. U ziet nu ‘Bewerken’, ‘Snel bewerken’, ‘Prullenbak’, en ‘Bekijken’ in beeld. In dit geval staat ‘Duplicate This’ er ook nog naast, omdat wij een duplicator plugin hebben geïnstalleerd. Klik op ‘Bewerken’ om de pagina te bewerken en aan te passen.

4. Pagina bewerken

Er opent zich een scherm waarin u onder andere de paginatitel en de url kunt bewerken. Is de Yoast SEO plugin gedownload, dan zal uw overzicht hetzelfde uitzien als in de afbeelding hieronder. In het gedeelte ‘Yoast SEO’ kunt u indien gewenst de meta title en description aanpassen.

Pagina bewerken

4.1 Uitleg paginaopbouw Divi – Secties, rijen en modules

Er zijn drie gedeeltes waaruit een pagina is opgebouwd. Het eerste gedeelte (nr 1.), is de ‘Sectie’ module. Daarin kan bijvoorbeeld de hoogte of de achtergrondafbeelding en achtergrondvideo (over de gehele breedte) worden aangepast. Ook kan de hoogte van het gehele blok worden aangepast door op  te klikken.

Divi uitleg

Met het tweede gedeelte (nr. 2), de ‘Rij module’, kan worden aangegeven uit hoeveel kolommen de rij moet bestaan. Er zijn verschillende mogelijkheden. Om de opbouw van de kolommen aan te passen klikt u op . U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 2/3 kolom met daarnaast een 1/3 kolom. Dit wordt vaak gekozen wanneer er aan de rechterkant een foto toegevoegd moet worden. Deze kolommen worden vaak door webbouwers ingericht. Met het laatste gedeelte, bijvoorbeeld de tekst modules (nr. 3), hebben we het meest van doen. Een tekstmodule of afbeeldingsmodule kan worden aangepast door op Tekst module aanpassen te klikken. Vervolgens opent zich het tekstvak waarin gelijk aanpassingen kunnen worden gedaan. Er zijn volop mogelijkheden, maar er kan ook simpelweg alleen een tekst worden aangepast.

Tekst module scherm

Zijn de aanpassingen helemaal in orde, dan klikt u op ‘Opslaan en verlaten’. U gaat terug naar het overzicht waarin u de gehele paginaopbouw weer ziet.

Naast tekstmodules en afbeeldingsmodules zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kan er een module worden ingevoegd met contactformulier, of er kan een diagram worden ingevoegd. Met Divi is erg erg veel mogelijk.

Verdere informatie volgt binnenkort (handleiding tot en met hier geschreven op 6-2-2018). 

Hulp nodig bij  het aanpassen van jouw Divi website?

Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

 Local Scope