Hoe kom je hoger in Google met je website en waarom is dit van levensbelang voor je bedrijf? Het is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt. Niet heel gek natuurlijk, want dit is exact wat wij dagelijks doen. Hoger in Google met je website komen is tegenwoordig een sport op zich in bepaalde branches. Het ingewikkelde algoritme van Google, de eisen aan een website én de grote mate van concurrentie zorgen ervoor dat hoger in Google komen onmogelijk lijkt.
Toch is het vaak lang niet zo lastig als je denkt. Sterker nog, voor sommige branches is het een kwestie van kleine aanpassingen. Al draaien we bij Local Scope onze hand ook niet om voor een volledige SEO-strategie voor de uitdagendere branches.
Wil je weten hoe wij ervoor zorgen dat je zo hoger in Google komt? Er is op het internet al veel informatie te vinden waarmee je zelf aan de slag kunt. Dit is in eerste instantie prima te doen, maar als je het drukker krijgt wil je dit liever uitbesteden aan een expert die met je meedenkt. In deze blog vertellen wij je hoe wij ervoor zorgen dat jouw website hoger in Google komt. Het liefst willen we natuurlijk samen die eerste positie in Google behalen en behouden. We weten dat ongeveer 1 op de drie Google gebruikers voor het eerste zoekresultaat klikt.
Hieronder leggen wij stap voor stap onze aanpak uit. Zo krijg je een duidelijker beeld van wat zoekmachine optimalisatie bij Local Scope inhoudt. Ons voornaamste doel is dat je daadwerkelijk beter gevonden gaat worden met jouw website, zodat het je structureel meer klanten oplevert. Maar: hoe kom je bovenaan in Google? Dat is mogelijk door onderstaand stappenplan te doorlopen.
Hoe kom ik hoger in Google dan?
Het is goed om te weten dat Google de meest gebruikte zoekmachine is en dat ruim 95% van de gebruikers alleen op de eerste pagina kijkt. Bovenaan komen in Google met je website is dus een belangrijk streven. Maar hoe doe je dat? Je doet dit door heel goed te kijken naar twee factoren die een enorme rol van betekenis spelen:
- De algoritmes die Google gebruikt bij het opstellen van de rankings
- De ervaringen van de gebruikers op jouw website
Beide factoren zijn even belangrijk in het proces bij hoger komen in Google met je website. Kan Google de website niet op waarde schatten, dan kom je nooit op pagina 1. En verlaten gebruikers de website direct omdat je letterlijk alleen aan SEO gedacht hebt, dan zak je direct van de eerste pagina af.
Om je website hoger in Google te krijgen, maak je vooral gebruik van SEO, waarbij je de gebruikerservaring dus ook in de gaten houdt. Een aantal tactieken die je kunt gebruiken om beter te ranken:
- Interne linkbuilding
- Verbeteren van de laadsnelheid van de website
- Meer vrije ruimte op de website in plaats van blokken tekst
- Hoge mate van leesbaarheid (korte zinnen, makkelijke woorden)
- Backlinks
- Opzetten van een sitemap
- Correct gebruikt van meta data
Stap 1: SEO scan/nulmeting met concurrentieonderzoek
Na jouw aanvraag nemen wij contact met je op om jouw wensen te bespreken. Wat zijn voor belangrijke woorden voor jou? Welke opdrachten doe je het liefst? Welke opdrachten of producten leveren je het meest op?
Vervolgens gaan we aan de slag met een zoekwoordenonderzoek en beoordelen wij jouw website op diverse SEO onderdelen. Ook kijken we of de website wel gebruiksvriendelijk is. Met behulp van onze SEO analyse brengen wij voor je in kaart welke zaken verbeterd moeten worden. Ook nemen wij jouw concurrenten mee in onze analyse.
Stap 2: Hoger in Google met uw website dankzij on page optimalisatie (30%)
Bij Local Scope bestaat het goed vindbaar maken van jouw website uit drie onderdelen. 30% is hiervan het in orde maken van uw website, zodat deze goed gevonden kan worden.
On page verbeterpunten die wij veelvuldig tegenkomen zijn:
- De afwezigheid van relevante content en SEO teksten, gericht op de zoekopdracht/vraag/het probleem van uw potentiële klant
- Verkeerde indeling van kopteksten en alinea’s
- Foto’s zijn niet opgeslagen en geüpload met de juiste bestandsnaam en niet voorzien van een alt tekst
- De afbeeldingen op de website zijn veel te zwaar qua bestandsgrootte
- Meta titels en meta beschrijvingen zijn vaak niet ingevuld of bevatten niet de juiste zoekwoorden
Eerst worden deze punten voor je aangepakt, zodat jouw website er klaar voor bent om van potentiële klanten écht klanten te maken. Een half afgebouwde winkel met lege schappen zal minder verkopen en blije klanten opleveren dan een nette winkel met een gestructureerd en volledig assortiment. Weer verlaat een tevreden klant het pand! 😉
Stap 3: Linkbuilding: geleidelijk bovenaan in Google komen (60%)
Ben je er klaar voor om jouw potentiële klanten op jouw website te ontvangen? Dan is het tijd om reclame te maken: het aanmaken van links naar de website. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als in het dagelijks leven.
Stel, je gaat naar de bakker in het dorp of bij jou in de wijk. De tompoezen en puddingbroodjes waren echt zo ontzettend lekker. Je bent er zo enthousiast over dat je iedereen die je spreekt adviseert om naar die bakker te gaan. Vervolgens besluiten een aantal mensen naar dezelfde bakker te gaan en vertellen hun ervaring weer door aan anderen.
Je kunt jouw eigen doorverwijzing naar de bakker vergelijken met een link die vanaf een relevante website naar jouw website verwijst. Hoe meer websites/mensen er naar de bakker verwijzen, hoe eerder mensen naar deze bakker toe zullen gaan. Dit geldt ook voor jouw website, maar daarbij gaat het niet alleen om aantallen. Het gaat ook om de waarde van de link.
Is hoger in Google komen met een website makkelijk of niet?
Hoe eenvoudig het is om bovenaan te komen in Google met jouw website, hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld hoe je website er nu uitziet, de leeftijd van het domein en de mate van concurrentie op de zoektermen waarop je gevonden wilt worden.
In alle jaren hebben we nog nooit een klant gehad waar we geen oplossingen of mogelijkheden voor konden vinden. Onze ervaring maakt het makkelijk om de opties te vinden om jouw website hoger in Google te krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen, beginnen we altijd eerst met een analyse, zodat we je direct een concreet voorstel kunnen doen. Wel zullen wij op het moment je een aanvraag bij ons doet van tevoren aangeven of wij het haalbaar en mogelijk achten om goede posities te behalen. Sommige branches zijn erg competitief.
Hoger in Google met een WordPress website, dat kan niet toch?
Het maakt niet uit in welke CMS je website gemaakt is. Hoger in Google met een WordPress-website is net zo goed mogelijk als een website die vanaf nul opgebouwd is. De SEO-strategieën verschillen dan ook niet.
Hoe komt mijn website bovenaan in Google?
Je website bovenaan in Google krijgen is een kwestie van aanpassen, meten, SEO-strategieën gebruiken en vooral ook een flinke dosis geduld. Met bovenstaande tips kun je een prima start maken.
Wil je dit liever uitbesteden aan een professioneel SEO-bedrijf, neem dan contact met ons op. We voorzien je graag van een prijs op maat, waarbij we graag eerst kennis met je maken. Wat je van ons mag verwachten:
- Altijd een vriendelijk contactpersoon die tijd voor je heeft
- Maandelijkse voortgangsrapportages
- Transparantie in onze werkwijze
- Een vast team van betrouwbare tekstschrijvers
- Kennis van alle mogelijke SEO-strategieën die wél werken (bekijk hier een greep uit onze top 3 resultaten)