Vanwege het toenemende aantal vragen over het verwijderen van Google Mijn Bedrijf en Google Maps lichten wij graag meer toe over het verwijderen van een Google Mijn Bedrijfspagina en hiermee de vermelding in Google Maps. Google geeft aan dat een vermelding alleen verwijderd kan worden als:

 

  • Jouw bedrijf nooit bestaan heeft
  • Je niet in aanmerking komt om te worden weergegeven in Google (dit geldt bijvoorbeeld voor vakantiehuizen, een vermelding voor een bepaalde cursus of leadgeneratiebureaus).
  • Wanneer het adres van het bedrijf niet klopt
Google Mijn Bedrijf

Helaas geldt dit niet wanneer er één of meerdere negatieve of nare beoordelingen zijn geschreven. We begrijpen dat dit heel erg vervelend is, maar als iedereen dit vervolgens kan verwijderen of aanpassen zijn Google reviews een stuk minder betrouwbaar.

Hoe kan het dan dat er wel een optie ‘Bedrijf verwijderen’ is?

Via Google Mijn Bedrijfsprofielmanager kan je jouw Google Mijn Bedrijfslocatie selecteren en vervolgens klikken op ‘Bedrijf verwijderen’. Vervolgens komt het volgende in beeld:

Google Mijn Bedrijf Google Maps verwijderen

Hieruit blijkt dat sommige bedrijfsinformatie nog steeds online blijft staan, waaronder de reviews.

Kan ik dan niet gewoon een nieuwe vermelding aanmaken?

Nee, dat kan helaas niet. Google geeft aan dat er één profiel per bedrijf mag worden aangemaakt. Wanneer er een dubbele vermelding is kan dit problemen geven in de weergave van Google Maps en in de zoekmachine van Google.  

Wat zijn de alternatieven?

Welk alternatief het beste bij je past is afhankelijk van met welk doel je jouw Google Mijn Bedrijfsvermelding en Google Maps vermelding wilt verwijderen. Ben je helemaal gestopt met jouw bedrijf, dan wil Google graag dat er eerst wordt aangegeven dat jouw bedrijf ‘Permanent gesloten’ is.

Vervolgens kan je de vermelding verwijderen, maar blijft deze vervolgens wel bereikbaar wanneer men jouw (oude) bedrijfsnaam intypt.

Liever geen slechte reviews meer

Wil je liever geen vermelding meer omdat je (onterecht) een slechte beoordeling of zelfs meerdere beoordelingen hebt geschreven? Zorg er dan voor dat zoveel mogelijk blije klanten of relaties een review schrijven. Dit werkt het beste wanneer je dit persoonlijk vraagt. Zo vallen die minder goede reviews minder goed op.

Helaas krijgt bijna elke ondernemer ooit te maken met een slechte beoordeling. Je kunt er haast niet aan ontkomen, maar zorg er dan wel voor dat je het goed oplost. Wellicht kan je het ook nog achteraf met jouw klant oplossen door een alternatief aan te bieden. Misschien wil deze persoon zijn beoordeling dan nog aanpassen.

Sommige mensen schrijven namelijk iets in een vlaag van woede en verstandsverbijstering, maar dan staat er toch iets naars. Wij zijn geen experts op dit gebied, maar zien dit regelmatig bij onze klanten en denken graag mee in oplossingen.

Een enkele keer hebben we zelfs advies gegeven over hoe je het beste op een negatieve beoordeling kunt reageren, omdat dit wel te zien is voor jouw potentiële nieuwe klanten. Vanuit onze klantenservice-achtergrond zijn we aardig thuis in reputatiemanagement- en marketing. 

Kunnen wij je helpen met Google Mijn Bedrijf of Google Maps? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar! 

Kunnen wij je helpen?

Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar! 

 Local Scope