Kosten/tarieven zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hoog in Google met jouw website? 

Wij gaan voor die topposities!

Ben je benieuwd naar de kosten en tarieven voor zoekmachine optimalisatie en SEO? Wanneer je zoekmachine optimalisatie overweegt begrijpen wij dat je verschillende SEO specialisten met elkaar vergelijkt. Je vraagt misschien wel een offerte aan bij een aantal bedrijven, zodat je deze SEO prijzen met elkaar kunt vergelijken. De tarieven voor zoekmachine optimalisatie kunnen erg van elkaar verschillen. Hoe komt dit? Wij lichten je dit graag toe op deze pagina ‘Kosten en prijzen zoekmachine optimalisatie’. 

Onze klanten beoordelen ons met een..

 Local Scope

Onze pakketten: al vanaf €75,- excl. BTW per maand

Waarom verschillen de kosten voor zoekmachine optimalisatie zoveel?

Wij merken dat er in onze branche grote verschillen zitten in de kosten voor SEO. Voor lokale of regionale SEO, dus bijvoorbeeld voor het zoekwoord ‘Loodgieter Enschede’ zijn de SEO tarieven (een stuk) lager dan voor landelijke zoekwoorden, zoals ‘loodgieter’ zonder locatie of regio erachter. Dit komt door de haalbaarheid of concurrentie in de zoekresultaten. Bijna altijd is de competitie lager in de zoekresultaten als het gaat om lokale zoekwoorden. 

De kosten voor het optimaliseren van jouw website voor landelijke zoekwoorden liggen hoger, omdat er landelijk gezien een hogere competitie is. Naar ‘loodgieter’ wordt veel meer gezocht dan naar ‘Loodgieter Enschede’. Hierdoor worden er landelijk gezien veel meer websites geoptimaliseerd voor de zoekmachine van Google dan voor lokale zoekwoorden.

Hoeveel verschillen de SEO tarieven van elkaar?

Tussen het optimaliseren van landelijke en lokale zoekwoorden kan al gauw €100,- tot €300,- excl. BTW per maand tussen zitten en het is voor jou goed om te bepalen of je wel écht landelijk gevonden wilt worden. Bent je voornamelijk werkzaam in bijvoorbeeld Enschede en ongeveer 30 kilometer hierom heen, dan is het zonde (en onnodig) om zoveel geld aan een landelijk zoekwoord te besteden. 

De prijzen voor SEO op lokaal niveau liggen dan ook aanzienlijk lager. Lokale zoekmachine optimalisatie kan bij ons al vanaf €25,- excl. BTW per zoekwoord, per maand (bij afname van een SEO abonnement vanaf €75,- excl. BTW per maand). De daadwerkelijke tarieven worden gebaseerd op onder meer de competitie in de zoekmachine van Google. 

Er zijn wel een aantal hoog competitieve zoekwoorden op lokaal niveau, zoals bijvoorbeeld ‘Loodgieter Amsterdam’ of ‘Rijschool Amsterdam‘. Hier worden onze zoekmachine optimalisatie prijzen op afgestemd. Bij het berekenen van de prijzen voor SEO houden wij rekening met de tijd die het kost om jouw website hoog in Google te positioneren.

Dat mijn salon zo goed loopt, is voor een groot deel te danken aan jullie fantastische inzet.

Inge Beernink

Schoonheidsspecialiste, Salon Skin Glow

Gratis SEO scan? Vraag ‘m aan!

Onze SEO scan wordt handmatig uitgevoerd door één van onze SEO specialisten. Wij gaan graag voor je aan de slag en brengen voor je in kaart waar jouw kansen liggen.

Onze klanten vertellen

Wij vinden het online succes van onze klanten erg belangrijk. Wij worden daar heel blij van!

SEO in 2022: waar moet je écht rekening mee houden?

SEO in 2022: waar moet je écht rekening mee houden?

SEO is onze passie, dus wij nemen je graag mee in dit verhaal: wat gaat er gebeuren in 2022 met SEO? In 2022 voorzien wij een aantal zeer interessante trends op het gebied van SEO in 2022.1.     Vrijwel al jouw potentiële klanten blijven zoeken via Google in 2022 Als...

Wat is een zoekwoordanalyse?

Wat is een zoekwoordanalyse?

Een zoekwoordanalyse oftewel een keyword analyse is onderdeel van je content strategie. Deze ontwikkel je door van tevoren te kijken welke zoekwoorden door potentiële klanten gebruikt worden. Met een goede keyword analyse krijg je inzicht in het gedrag van zoekmachine...

Waarom heb ik landingspagina’s nodig?

Waarom heb ik landingspagina’s nodig?

Binnen zoekmachine optimalisatie is de landingspagina een essentieel onderdeel. Een landingspagina wordt toegevoegd aan jouw website, zonder dat deze voorkomt in de menustructuur. Bezoekers komen op deze pagina binnen via Google. Een landingspagina bevat relevante...

De kosten voor zoekmachine optimalisatie bij Local Scope: vanaf €75,- excl. BTW per maand

Een vraag die we af en toe krijgen: ‘Waarom zijn jullie tarieven voor zoekmachine optimalisatie lager dan bij veel andere bueaus?’. We houden onze SEO tarieven zo laag mogelijk, omdat we graag willen dat jouw investering in jouw online vindbaarheid zo goed mogelijk terug te verdienen valt. Om lang bij ons te blijven is het noodzakelijk dat zoekmachine optimalisatie structureel meer oplevert, dan dat het kost. In het eerste jaar is het rendement nog vrij laag en soms is het er zelfs nog helemaal niet (bij hoog competitieve zoekwoorden). We geven dit van te voren altijd aan, waarbij het belangrijk is om SEO in een groter perspectief te zien.

Wanneer je langdurig in die top 3 staat, zal je zeer waarschijnlijk merken dat het zijn vruchten afwerpt. Een andere reden waarom wij onze zoekmachine optimalisatie tarieven laag kunnen houden, is dat wij enkel een berekening maken voor de tijd die het kost om hoog in Google te komen én te blijven.

Hoe weet je of die kosten voor SEO renderen?

Wij kunnen geen garanties bieden, maar kunnen wel voor je inschatten hoe lang het ongeveer duurt voordat je iets begint te merken van onze inspanningen. De kosten voor SEO zijn in het begin een stuk hoger dan de opbrengsten hiervan. We raden aan om dit op een langere termijn met elkaar af te wegen.

Stel dat er uit een maandtarief van €75,- excl. BTW per maand pas na 6 maanden opdrachten komen, maar dat deze opdrachten daarna meer opleveren dan dat het kost, dan heb je er de kosten voor zoekmachine optimalisatie al uitgehaald. Bij hoog competitieve zoekwoorden kan dit langer duren. Ook dit geven wij van te voren aan, zodat je weet wat je kunt verwachten. Ondanks dat wij in eerste instantie voor een half jaar samenwerken is het eigenlijk noodzakelijk om zoekmachine optimalisatie en linkbuilding over een langdurige periode uit te rollen.

Ben je benieuwd naar de zoekmachine optimalisatie kosten voor jouw onderneming?

Als je zoekmachine optimalisatie overweegt, dan is het belangrijk dat je weet waar jouw investering aan wordt besteed. Daarom lichten wij zo duidelijk mogelijk toe wat wij doen voor het vaste tarief. Wij hanteren geen opstartkosten, behalve wanneer er veel nieuwe teksten geschreven moeten worden.  Tegelijk met onze offerte ontvang je een SEO analyse van jouw website, waarin een zoekwoordenonderzoek is bijgevoegd.

Dit zoekwoordenonderzoek is weergegeven in een tabel, waarbij je precies kunt zien hoeveel mensen er per maand naar jouw product of dienst zoeken. Je hoeft natuurlijk nooit met de gehele zoekwoordenlijst te starten. Je kunt ook eerst een aantal woorden kiezen en vervolgens kijken hoe de samenwerking je bevalt. Onze SEO tarieven zijn altijd afhankelijk van de zoekwoorden die je kiest.

Offerte aanvragen?

Wilt je graag precies weten wat jouw SEO kosten zullen zijn? Wij maken – uiteraard zonder enkele verplichting – graag een offerte voor je op. Bel 053-7600906 of vul ons offerteformulier in.

Samenwerken?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag een gratis SEO analyse aan!

Gratis SEO scan? Vraag ‘m aan!

Onze SEO scan wordt handmatig uitgevoerd door één van onze SEO specialisten. Wij gaan graag voor je aan de slag en brengen voor jou in kaart waar jouw kansen liggen.

 Local Scope