Bent u benieuwd naar de kosten en tarieven voor zoekmachine optimalisatie en SEO? Wanneer u zoekmachine optimalisatie overweegt begrijpen wij dat u verschillende SEO specialisten met elkaar vergelijkt. U vraagt misschien wel een offerte aan bij een aantal bedrijven, zodat u deze SEO prijzen met elkaar kunt vergelijken. De tarieven voor zoekmachine optimalisatie kunnen erg van elkaar verschillen. Hoe komt dit? Wij lichten u dit graag toe in onze blog ‘Kosten en prijzen zoekmachine optimalisatie’. 

Onze pakketten

Wilt u meer informatie ontvangen? Wij helpen u graag!

1 + 4 =

Waarom verschillen de kosten voor zoekmachine optimalisatie zoveel?

Wij merken dat er in onze branche grote verschillen zitten in de kosten voor SEO. Voor lokale of regionale SEO, dus bijvoorbeeld voor het zoekwoord ‘Loodgieter Enschede’ zijn de SEO tarieven (een stuk) lager dan voor landelijke zoekwoorden, zoals ‘loodgieter’ zonder locatie of regio erachter. De kosten voor het optimaliseren van uw website voor deze landelijke zoekwoorden liggen hoger, omdat er landelijk gezien een hogere competitie is. Naar ‘loodgieter’ wordt veel meer gezocht dan naar ‘Loodgieter Enschede’. Hierdoor worden er landelijk gezien veel meer websites geoptimaliseerd voor de zoekmachine van Google dan voor lokale zoekwoorden.

Hoeveel verschillen de SEO tarieven van elkaar?

Tussen het optimaliseren van landelijke en lokale zoekwoorden kan al gauw €100,- tot €200,- excl. BTW per maand tussen zitten en het is voor u de vraag of u wel écht landelijk gevonden wilt worden. Bent u voornamelijk werkzaam in Enschede en ongeveer 30 kilometer hierom heen, dan is het zonde (en onnodig) om zoveel geld aan een landelijk zoekwoord te besteden.

De prijzen voor SEO op lokaal niveau liggen dan ook aanzienlijk lager. Lokale zoekmachine optimalisatie kan bij ons al vanaf €10,- excl. BTW per zoekwoord, per maand (bij afname van een SEO abonnement vanaf €75,- excl. BTW per maand).

Er zijn wel een aantal hoog competitieve zoekwoorden op lokaal niveau, zoals bijvoorbeeld ‘Loodgieter Amsterdam’ of ‘Rijschool Amsterdam‘. Hier worden onze zoekmachine optimalisatie prijzen op afgestemd. Bij het berekenen van de prijzen voor SEO houden wij rekening met de tijd die het kost om uw website hoog in Google te positioneren.

De kosten voor zoekmachine optimalisatie bij Local Scope: vanaf €75,- excl. BTW per maand

Een vraag die we af en toe krijgen: ‘Waarom hanteren jullie zulke lage prijzen?’. We houden onze SEO tarieven zo laag mogelijk, omdat we graag willen dat onze klanten lang bij ons blijven. Om lang bij ons te blijven is het noodzakelijk dat zoekmachine optimalisatie meer oplevert, dan dat het kost. In het eerste jaar is het rendement nog niet zo hoog en soms is het er zelfs nog helemaal niet (bij hoog competitieve zoekwoorden). We geven dit van te voren altijd aan, waarbij het belangrijk is om SEO in een groter perspectief te zien.

Wanneer u langdurig in die top 3 staat, zult u merken dat het zijn vruchten afwerpt. Een andere reden waarom wij onze zoekmachine optimalisatie tarieven laag kunnen houden, is dat wij enkel een berekening maken voor de tijd die het kost om hoog in Google te komen én te blijven.

Hoe weet u of die kosten voor SEO renderen?

Wij kunnen geen garanties bieden, maar kunnen wel voor u inschatten hoe lang het ongeveer duurt voordat u iets begint te merken van onze inspanningen. De kosten voor SEO zijn in het begin een stuk hoger dan de opbrengsten hiervan. We raden aan om dit op een langere termijn met elkaar af te wegen.

Stel dat er uit een maandtarief van €75,- excl. BTW per maand pas na 6 maanden opdrachten komen, maar dat deze opdrachten daarna meer opleveren dan dat het kost, dan heeft u er de kosten voor zoekmachine optimalisatie al uitgehaald. Bij hoog competitieve zoekwoorden kan dit langer duren. Ook dit geven wij van te voren aan, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Bent u benieuwd naar de zoekmachine optimalisatie kosten voor uw onderneming?

Als u zoekmachine optimalisatie overweegt, is het belangrijk dat u weet waar uw geld aan wordt besteed. Daarom lichten wij in onze offerte toe hoeveel een zoekwoord per maand kost om te optimaliseren. Dit kan al vanaf €10,- excl. BTW per zoekwoord, bij afname van een SEO abonnement vanaf €75,- excl. BTW per maand. Tegelijk met onze offerte ontvangt u een SEO analyse van uw website, waarin een zoekwoordenonderzoek is bijgevoegd.

Dit zoekwoordenonderzoek is weergegeven in een tabel, waarbij u precies kunt zien hoeveel mensen er per maand naar uw product of dienst zoeken. Per zoekwoord kunt u een prijs vinden. U hoeft nooit de gehele lijst bij ons af te nemen, maar u kunt kiezen uit de lijst. Aan de hand hiervan wordt uw SEO tarief met u afgestemd. Onze SEO tarieven zijn altijd afhankelijk van de zoekwoorden die u kiest.

Offerte aanvragen?

Wilt u graag precies weten wat uw SEO kosten zullen zijn? Wij maken – uiteraard zonder enkele verplichting – graag een offerte voor u op. Bel 053-7600906 of stuur een e-mail naar info@localscope.nl.

Onze klanten vertellen

Wij vinden het online succes van onze klanten erg belangrijk. Wij worden daar heel blij van!

Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Local Scope is een super bedrijf! Linde en Reinout staan altijd voor je klaar en helpen je heel erg goed, zodat je beter gevonden wordt in Google. Ik zou Local Scope zeker aanbevelen! Voor Pien zijn we in december 2019 gestart met het verbeteren van de organische...

Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Echte aanrader, ze hebben mij enorm geholpen met zowel de SEO als SEA. Mijn website is omhoog geschoten en dankzij Local Scope vinden mensen nu hun weg naar mijn praktijk. Professioneel bedrijf met passie voor hun vak. Voor Acupunctuur Suwen zijn we in september 2019...

Gratis SEO scan? Vraag ‘m aan!

Onze SEO scan wordt handmatig uitgevoerd door één van onze SEO specialisten. Wij gaan graag voor u aan de slag en brengen voor u in kaart waar uw kansen liggen.

 Local Scope