Een klant van ons heeft een e-mail ontvangen van Trade Management Benelux (TM Benelux) over het registeren van een domeinnaam. We wijden hier een kort bericht aan, omdat er in het verleden al eerder zulke e-mails opdoken.

Onze klant beschikt zelf al over de .nl en .eu versie van hun domein, maar via een e-mail werden zij op de hoogte gesteld van een poging tot registratie van de .com versie. Dit kan op het eerste oog een aardig bericht of een waarschuwing lijken, zodat je kunt voorkomen dat iemand anders een andere domeinextensie van jouw hoofddomein registreert.

In de e-mail van Trade Management (TM Benelux) word je verplicht om de domeinnaam voor een lange periode van 10 jaar te registeren. Het totaalbedrag over een periode van 10 jaar moet gelijk voldaan worden, zodat je tien jaar vooruit betaalt. Dit hoeft echter helemaal niet bij betrouwbare hosting, zoals Internet Today, Versio, Antagonist of TransIP. Ontvang je zo’n e-mail of een soortgelijk bericht, zoek dan eerst goed uit of het bedrijf betrouwbaar is.

Meer informatie over deze onjuiste manier van domeinen aanbieden kan je hier vinden: https://opgelicht.avrotros.nl/alerts/artikel/ondernemers-opgelet-er-zijn-oplichters-actief-tm-benelux-doet-aan-acquisitiefraude-met-domeinnamen/

Mocht je zo’n e-mail krijgen of een soortgelijk bericht ontvangen, dan mag je deze uiteraard naar ons doorsturen zodat we de betrouwbaarheid voor je kunnen beoordelen. Zo worden domeinnamen soms ook voor ontzettend hoge bedragen aangeboden, terwijl er voor een domein geen enkele waarde is opgebouwd. 

Domein registeren voor 10 jaar

Kunnen wij iets voor je betekenen? 

Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

 Local Scope