Linkbuilding pakketten uitbesteden

Linkbuilding tips om je website beter te laten ranken

Wanneer je meer bezoekers op je website wilt hebben, is de vindbaarheid van de website belangrijk. Dat begint in de meeste gevallen bij de zoekmachine. Met goede linkbuilding tips is het mogelijk om binnen relatief korte tijd een aantal plekken omhoog te schuiven in de zoekresultaten. Maar wat zijn die goede linkbuilding tips?

Het internet staat vol met tips, maar vaak zijn deze achterhaald of word je direct gedwongen om verschillende programma’s te kopen en te installeren. Daar ben je niet mee geholpen. Daarom hebben we voor jou een aantal sterke en uitvoerbare linkbuilding tips op een rijtje gezet.

Opbouwen linkprofiel zoekmachine optimalisatie en linkbuilding

Zorg voor sterke content!

Linkbuilding begint bij goede content. Daarbij maakt het niet eens uit over welke vorm van linkbuilding je het hebt. Goede interne linkbuilding is namelijk grotendeels in de content op je eigen website verweven. Organische backlinks krijg je het makkelijkste wanneer je ook daadwerkelijk inhoud hebt waar mensen naar willen linken.

Kijk daarom je pagina’s eens na. Staan er veel spelfouten of onzinnige informatie in – of is het informatie waar jij uit jezelf een link naar zou plaatsen?

Linkbuilding tips: prioriteiten stellen is van levensbelang

Het maakt niet uit hoeveel pagina’s je op je website hebt, of hoeveel blogs. Bij de linkbuilding tips staat het stellen van prioriteiten bovenaan. Linkjes plaatsen naar pagina’s met algemene informatie is lang niet altijd aantrekkelijk wanneer dit ook een link naar een verkooppagina had kunnen zijn.

Overal lukraak linkjes plaatsen is helemaal onverstandig. Stel daarom prioriteiten op. Welke pagina’s hebben echt wat extra aandacht nodig? Welke pagina’s zijn de levensader van jouw bedrijf en hoe kun je ervoor zorgen dat deze beter gevonden worden door Google?

Gastblogs? Graag!

De beste backlinks staan in artikelen die relevant zijn voor de website en jouw eigen pagina waar je naartoe wilt linken. Maar hoe haal je een website-eigenaar over om een artikel te plaatsen? Dat kan makkelijker dan je denkt. Zou jij nee zeggen tegen een goed geschreven artikel met veel informatie voor jouw lezers en één link erin naar een website die géén concurrent van jou is? Natuurlijk niet.

De kunst: het vinden van een website die relatie heeft met jouw product of dienst en die geen concurrent van je is. Wanneer dit gelukt is, stuur je gewoon een mail met de vraag of je een artikel voor hun website mag schrijven. Kun je direct een onderwerp noemen dat nog niet behandeld is op de website, dan scoor je bonuspunten.

De juiste ankerteksten

Interne linkbuilding en backlinks staan of vallen bij het gebruik van de juiste ankerteksten. Woorden als ‘hier’, ‘deze website’ en ‘meer informatie’ zijn bijzonder ingeschikt als ankerteksten. Je wilt dat relevante zoekwoorden gebruikt worden, omdat dit bijdraagt aan de waarde van de link. Goed om te onthouden, want dit gaat bijzonder vaak verkeerd.

Analyseer de backlinks van de concurrent

Even geen inspiratie meer? Analyseer dan de backlinks die jouw concurrent heeft en overtref die. Simpel en effectief voor je ranking!

Onderzoeken en rapporten horen ook bij linkbuilding tips

Wil je dat veel websites naar jou gaan linken? Voer dan een onderzoek uit, stel een rapport op of plaats branchevoorspellingen voor de komende periode. Hoe meer cijfers en feiten je noemt, hoe groter de kans is op backlinks waar je helemaal niets voor hoeft te doen.

Schakel de hulp in van experts

Wil je graag aan het werk met de linkbuilding tips, maar heb je weinig tijd of geen enkel netwerk dat je in kunt schakelen? Dan kan het verstandig zijn om gewoon te kiezen voor een betaalbare expert die dit volledig voor je kan regelen.

Wil je een offerte op maat of heb je prangende vragen aan een ervaren linkbuilder? Neem dan eens contact met ons op. Wij zorgen voor:

  • Sterke linkbuilding met een uitgebreid eigen netwerk en samenwerkingspartners
  • Een maandelijkse rapportage zodat je altijd de voortgang bij kunt houden
  • Een vriendelijke contactpersoon die tijd voor jou heeft
Linkbuilding tips 2020
Hoeveel kost linkbuilding?

Bij ons kan je al terecht voor een maandelijkse linkbuilding campagne vanaf €75,- excl. BTW per maand. Wij kunnen deze lage tarieven hanteren vanwege onze efficiënte werkwijze en grote linknetwerk. Linkbuilding bestaat voor een groot gedeelte uit ‘digitaal productiewerk’, zoals we het wel eens noemen. Doordat wij op grote schaal steeds nieuwe content creëren voor diverse onderwerpen kunnen wij de kosten voor linkbuilding laag houden.

Meer linkbuilding tips nodig? 

Laat het ons weten, dan nemen wij zo gauw mogelijk contact met je op. Stuur een bericht naar klantenservice@localscope.nl of bel ons via onderstaand telefoonnummer.

 Local Scope