Linkbuilding: zo maken wij jouw website sterker! 

Linkbuilding uitbesteden
vanaf €75,- excl. BTW per maand

Welke linkbuilding strategie past het beste bij jou? 

Wil je weten welke linkbuilding strategie het beste bij jouw onderneming past? Schakel ons in als verlengstuk van jouw bedrijf. Wij zijn Local Scope: experts in SEO en linkbuilding sinds 2014. Bij ons kan je al instappen vanaf €75,- excl. BTW per maand

Wij werken op maandelijkse basis, zodat je geleidelijk de juiste hoeveelheid links van goede kwaliteit krijgt voor een zo’n gevarieerd linkprofiel. Hierdoor stijg je aanzienlijk én geleidelijk in de zoekresultaten met zoekwoorden die belangrijk voor jou zijn. Linkbuilding is een terugkerend proces, waarmee jouw website structureel stijgt in Google én hoog in Google blijft staan. Wil je samen met ons aan de slag? Vraag een gratis SEO/linkbuilding scan aan.

 Local Scope

Inbegrepen bij onze dienstverlening is een uitgebreide SEO/linkbuilding scan, concurrentieonderzoek en een maandelijkse voortgangsrapportage. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom is bij ons mogelijk om – ondanks onze zeer scherpe tarieven – de voortgang maandelijks met jouw eigen projectmanager te bespreken. 

Let op: linkbuilding levert je zeer waarschijnlijk pas op de middellange termijn rendement op. Dit kan zes maanden duren, maar soms ook pas anderhalf tot twee jaar.

Hoe snel dit gebeurt, is onder andere afhankelijk van hoeveel er al gedaan is aan linkbuilding. Verwijzen er al veel revelante websites naar die van jou? Of moet jouw linkprofiel nog worden opgebouwd?

Daarnaast zijn de resultaten ook sterk afhankelijk van hoe lang jouw concurrenten bezig zijn met hun online vindbaarheid én hoe actief ze zijn. De competitie brengen wij daarom ook in kaart. 

Bij het kiezen van een linkbuilding pakket is het belangrijk hier rekening mee te houden. Natuurlijk willen wij ook heel graag dat je zo snel mogelijk aanvragen krijgt of verkopen genereert. Wel is het belangrijk dat we realistisch blijven over de verwachte resultaten. Hier zullen wij dan ook heel duidelijk over zijn. Dit is niet bedoeld om je te ontmoedigen, maar juist om je een helder beeld te geven van de verwachtingen. Linkbuilding heeft tijd nodig. 

Door de jaren heen hebben we prachtige resultaten behaald, maar dit hebben wij doorgaans niet in een korte tijd gerealiseerd. Wil je liever zo snel mogelijk verkopen of aanvragen genereren? Zorg er dan voor dat je tegelijkertijd begint met Google Ads (SEA).

Dat mijn salon zo goed loopt, is voor een groot deel te danken aan jullie fantastische inzet.

Inge Beernink

Schoonheidsspecialiste, Salon Skin Glow

Benieuwd naar onze topresultaten? Bekijk hieronder een greep uit onze projecten!

Website Zoekwoord Zoekvolume Beginpositie Vandaag
Trimsalonennovy.nl Hondentrimsalon Den Bosch 110 200+ 1
Skinglow.nl Schoonheidssalon Hengelo 260 48
Evenwichtigleven.nl Acupunctuur Nijmegen 480 4
Nuvrachtwagen.nl Vrachtwagen theorie 320 59 2
Ardennenplezier.nl Vakantiepark Ardennen 2400 200+ 3
Reanimerendoejezo.nl Reanimatiecursus 1900 146
Tbtravel.nl Motorreizen 880 83 2
Actinmove.nl Agressietraining 390 137 1
Kaledi.nl Cursus schoonheidsspecialiste 260 74 3
Ongediertemiddelen.nl Rattengif kopen 3600 84 1
Taxidelft.nl Taxi Delft 5400 7 1
Motordempers.nl Akrapovic uitlaat 1900 71 1
Naturehairexperience.nl Kapper Arnhem 3600 46 1
Schoonheidssalontotalcare.nl Schoonheidsspecialiste Apeldoorn 590 38 2
Bagagekoerier.nl Bagage vooruit sturen 90 200+ 1
Debtcapital.nl Vordering verkopen 210 80 2
Larsmak.nl Zangles Arnhem 210 11 1
Kapsalonlina.nl Wimperextensions Utrecht 720 72 1
Massageshilversum.nl Massage Hilversum 1900 16 2
Dietisthetijtje.nl Diëtiste Hilversum 210 66 2
Acupunctuur-suwen.nl Acupunctuur Roermond 210 9 1
Colour Your Closet Personal shopper Amsterdam 90 200+ 1
Gevastgoed.nl Bouwkundige keuring Amstelveen 50 200+ 3
Nicoleheideman.nl Massagesalon Hengelo 90 200+ 2
Dunjakeuken.nl Surinaams eten Haarlem 110 59 2
Velthofmilieutechniek.nl Foliepers 30 22 1
Salonflow.nl Schoonheidssalon Enschede 720 24 2
Rijschoolrobdekker.nl Motorrijbewijs Enschede 90 51 2
Kuler.nl Fotograaf Utrecht 880 200+ 1
Makdo.nl Tandarts Middelburg 1000 15 2
Rijcoach.com Rijschool Heemstede 70 4 1
Moveproductions.nl Videograaf Westland 10 200+ 1
Haarzeepshop.nl Body bars 480 33 2
Drankkoning.nl Drankspellen 9900 20 1
Feelings-band.nl Soul band 90 4 1
Weekstartgezond.nl Diëtist Maassluis 40 6 1
Gyzs.nl Schuifdeurrails 5400 11 1
Uitvaartstore.nl Grafkist 2400 4 1
Joerizwart.nl Personal trainer Leeuwarden 320 200+ 3
Yvonneeikens.nl Loopbaanadvies Almere 10 200+ 1
GMWtrafficassist.nl Verkeersregelaar Amsterdam 70 200+ 1

Welke zoekwoorden passen het beste bij jouw organisatie? 

Om een helder beeld te geven van de mogelijkheden bij Local Scope hebben we hieronder een aantal linkbuildingpakketten weergegeven. Welke zoekwoorden interessant voor je zijn geven wij graag weer in onze SEO scan, welke een zoekwoordenonderzoek bevat. Het plaatsen van relevante links is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie.

Onze linkbuilding pakketten

Een greep uit onze succesvolle linkbuilding projecten

Wij vinden het online succes van onze klanten erg belangrijk. Wij worden daar heel blij van!

Nuvrachtwagen.nl | SEO

Nuvrachtwagen.nl | SEO

Met Nuvrachtwagen.nl zijn we in september 2019 een succesvolle samenwerking aangegaan. Inmiddels staan we op de tweede plek in Google met 'Vrachtwagen theorie' en op de eerste plek met onder meer 'Vrachtwagen theorie in 1 dag'. 

Lees meer
Colour Your Closet | SEO

Colour Your Closet | SEO

Al jaren is Local Scope mijn SEO partner op het web. Zij helpen Colour your Closet heel goed met het organische vindbaar zijn. En de rapportages zijn duidelijk en als er vragen zijn van mijn kant, worden deze altijd snel en in begrijpelijke taal beantwoord. Heel fijn...

Lees meer
Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Local Scope is een super bedrijf! Linde en Reinout staan altijd voor je klaar en helpen je heel erg goed, zodat je beter gevonden wordt in Google. Ik zou Local Scope zeker aanbevelen! Voor Pien zijn we in december 2019 gestart met het verbeteren van de organische...

Lees meer
Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Echte aanrader, ze hebben mij enorm geholpen met zowel de SEO als SEA. Mijn website is omhoog geschoten en dankzij Local Scope vinden mensen nu hun weg naar mijn praktijk. Professioneel bedrijf met passie voor hun vak. Voor Acupunctuur Suwen zijn we in september 2019...

Lees meer
GEvastgoed.nl | SEO & SEA

GEvastgoed.nl | SEO & SEA

Na best wel al een lange samenwerking met Local Scope ga ik hun nu maar eens een pluim geven voor de goede samenwerking en het altijd klaarstaan voor het oplossen van problemen, dank hiervoor.Samenwerking sinds november 2017Resultaten SEO Gevastgoed.nl heeft met...

Lees meer
TB Travel | SEO in de reisbranche

TB Travel | SEO in de reisbranche

Sinds maart 2014 werken wij aan de organische vindbaarheid van TB Travel. TB Travel is gespecialiseerd in (groeps)motorreizen en biedt voornamelijk maatwerk. De perfecte organisatie voor motorfanaten die graag met hun geliefde motor op vakantie willen. TB Travel staat...

Lees meer

SEO scan + concurrentieanalyse aanvragen? Neem contact met ons op!

Waarom linkbuilding in 2022 uitbesteden aan een marketingbureau?

Wanneer je naar ‘linkbuilding uitbesteden’ of ‘backlinks kopen‘ zoekt heb je als ondernemer al enige kennis van zaken. Je bent waarschijnlijk bekend met de noodzaak van het plaatsen van links naar jouw website. Om een zo’n compleet mogelijk beeld te geven van wat het ‘bouwen van linkjes’ precies inhoudt, kan je op deze pagina alle informatie vinden. 

Wellicht heb je gemerkt dat jouw website niet vooruit komt in de zoekresultaten. Die concullega’s, die misschien wel minder goede service bieden of die veel minder goed beoordeeld zijn, staan toch boven jou in de zoekresultaten. Hoe kan het nou dat jouw website op die tweede, derde of vierde pagina blijft hangen? Een antwoord kan zijn: linkbuilding. 

Wat is linkbuilding precies?

Met het geleidelijk plaatsen van links zorg je ervoor dat een natuurlijk proces van linkearning (het krijgen van een verwijzing vanaf bijvoorbeeld een blog of nieuwsbericht) wordt nagebootst. Je kunt dit zelf doen, maar wat als je niet beschikt over de kanalen, contacten en simpelweg tijd? Dan kan je linkbuilding uitbesteden. De mogelijkheden in marketingland zijn eindeloos. Hoe bepaal je voor welk online marketingbureau bij jou past? Hieronder leggen wij je het een en ander uit over onze werkwijze. 

Als online marketingbureau zijn wij als vanzelfsprekend gespecialiseerd in het plaatsen van links. Wij beschikken over een groot netwerk waarmee wij linkearning zo natuurlijk mogelijk nabootsen. Kenmerkend aan ons zijn onze lage tarieven. Je kunt bij ons terecht voor een linkbuilding pakket vanaf 125 euro excl. BTW per maand (eerste 3 maanden 50% korting). Deze pakketten zijn voornamelijk gebaseerd op welke zoekwoorden je kiest. 

Wat houdt zo’n linkbuilding pakket in?

Hoeveel linkjes je krijgt voor dit startbedrag is puur afhankelijk van jouw huidige positie bij de start van het project. Daarnaast gaan we niet alleen aan de slag met het aanmaken van verwijzingen naar jouw website. Waarom zou je gelijk beginnen met zaaien op het land, terwijl de grond er zelf nog niet klaar voor is? Het land moet eerst nog omgeploegd worden.. 😉 daarom zullen we samen aan de hand van een aantal stappen bekijken welke linkbuilding strategie het beste is voor jou. 

Stap 1: onze SEO scan met nulmeting

Belangrijk is dat jouw website geoptimaliseerd wordt en voldoet aan zoveel mogelijk SEO factoren. Welke punten precies moeten worden aangepakt blijkt uit onze SEO/linkbuilding scan. De scan kan je ook wel zien als nulmeting. Het bijzondere is dat er heel vaak dezelfde punten moeten worden aangepakt. Heb je interesse in onze diensten, dan gaan wij eerst aan de slag met zo’n SEO scan. 

Wat bijna altijd terugkomt is dat er nog geen specifieke pagina’s aanwezig zijn waarbij de focus op een zoekwoord of zoekwoordengroep ligt. Linkbuilding is een stuk effectiever wanneer een linkje leidt naar een speciaal ingerichte pagina voor het desbetreffende onderwerp. Dit doen wij met behulp van landingspagina’s: pagina’s waarop de bezoeker straks binnenkomt bij het intoetsen van de gekozen zoekwoorden. Deze pagina’s worden landingspagina’s genoemd, omdat ze niet voorkomen in de menustructuur van de website. 

Stap 2: on page optimalisatie

Dit eerste gedeelte van ons werk vindt doorgaans altijd plaats in de eerste maand en wordt ook wel ‘on page optimalisatie’ genoemd. Zonder het aanpassen (sommige klanten beschikken bij de start van een project al over landingspagina’s) of toevoegen van deze pagina’s is het project bij voorbaat al gedoemd om te mislukken. 

Soms komt het voor dat andere technische aspecten moeten worden aangepakt voordat we beginnen met on page optimalisatie. Een enkele keer blijkt de website van een klant op ‘no index’ te staan. Dan kan Google de website niet indexeren. Een andere keer komt een website bij wijze van spreken uit de oertijd en moet er eerst een nieuwe website gebouwd worden. Ook is het vaak noodzakelijk om de afbeeldingen te comprimeren, omdat een website erg langzaam kan zijn door die grote hoeveelheid data. 

Huh? Het ging toch over het uitbesteden van linkbuilding? Ja, uiteraard! Alleen zou het erg jammer zijn als je begint met het plaatsen van links zonder eerst te kijken naar verbeteringen. Het is namelijk erg belangrijk dat jouw website goed genoeg is om de eerste pagina te bereiken. Moet ik dan extra opstartkosten betalen? Nee, bij ons hoeft dat niet. 

Wij kunnen een groot gedeelte van de benodigde aanpassingen zelf doen. Soms kunnen er wel kosten bij komen als er bijvoorbeeld een SSL certificaat moet worden aangeschaft. Een gelukje: veel hostingpartijen bieden dit certificaat gratis of voor een relatief klein bedrag aan. 

Leuk om nog even op te sommen. Bij een linkbuilding pakket is dus inbegrepen:

  • Schrijven van SEO teksten voor gekozen zoekwoorden
  • Toevoegen van pagina’s met bijbehorende meta titels, beschrijvingen en afbeeldingen met alt teksten
  • Zoveel links als nodig is om geleidelijk te stijgen in Google
  • Maandelijkse voortgang per e-mail met bijgewerkte posities in een positierapportage 

3. Linkbuilding

In het begin hebben we al uitgelegd wat het plaatsen van links precies inhoudt (nabootsen van linkearning), maar we hebben nog niet verteld wat er allemaal bij komt kijken. Er zijn namelijk heel veel verschillende type websites waar je een linkje kan plaatsen, bijvoorbeeld een startpagina, een blog of een website die verwijst vanaf een pagina met linkpartners. 

Daarnaast is er ook erg veel verschil in kwaliteit en waarde van een website en dus ook van een link. De waarde van een website wordt tegenwoordig uitgedrukt in DA (domain authority), PA (page authority), CF (citation flow) en TF (trust flow). Daarnaast is het belangrijk hoeveel links naar een website verwijzen en vanaf hoeveel domeinen deze links komen. En ook gegevens zoals spam score, het aantal ‘no follow’  en ‘follow’ links zijn belangrijk.

We zullen je niet verder met al die termen vermoeien, behalve als je hier graag meer uitleg over wilt. Dan mag je altijd contact met ons opnemen. 

4. Rapportage

Om voor jou als klant inzichtelijk te maken wat het resultaat is van ons werk sturen wij jou maandelijks een overzicht van jouw posities in Google. Belangrijk is dat er een stijgende lijn te zien is en dat er successen worden behaald. 

Garanties kunnen wij echter nooit geven. Wel zetten wij ons echt volledig in voor een project. Het is namelijk niet alleen maar belangrijk dat je meer links krijgt en stijgt in Google. Meer klanten, dat is toch het doel? Linkbuilding uitbesteden is iets voor jou als je op de lange termijn structureel meer bezoekers en klanten wilt. 

5. Advies

Liever op de korte termijn al meer klanten? Dan kan je starten met adverteren in Google. Wij adviseren je graag alles over de mogelijkheden.

Samenwerken?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Bekijk onze bedrijfsvideo of vraag onze gratis SEO scan + concurrentieanalyse aan via het formulier hiernaast.

Vraag een gratis SEO scan aan!

6 + 1 =

Wat kan je verwachten van de resultaten en waar zijn deze van afhankelijk? 

Wil je weten wat je kan verwachten van onze samenwerking? Heel begrijpelijk. Hoe snel bereik ik de gewenste posities? Hoe snel dit gaat is afhankelijk van onder andere de volgende factoren: 

1. Met welke posities we gestart zijn

Heb je bij de start nog geen positie met enkele of alle zoekwoorden, dan moet het gehele project in principe vanaf het nulpunt worden opgestart. Dit geldt ook bij een lage domeinrating. Heb je een vrij nieuwe website (2 jaar geleden of recenter) geregistreerd en heb je nog niet actief aan linkbuilding gedaan, dan zullen we die topresultaten (positie 1, 2 of 3) hoogstwaarschijnlijk minder gauw bereiken dan dat je domein 10 jaar oud is en je enige posities hebt. Daarom kijken we ook heel eerst, met behulp van een SEO scan, waar je momenteel gepositioneerd bent. Vervolgens adviseren wij je wat er nodig is om het beoogde resultaat te behalen. 

2. De competitie in de zoekresultaten

Hoe snel het gaat is ook erg afhankelijk van hoe het linkprofiel van jouw concullega’s eruit ziet. Voorafgaand bij de opstart (bij het starten van onze samenwerking) sturen wij je een vergelijking toe van de top vijf zoekresultaten in Google, zodat we weten waar we ongeveer naartoe moeten werken. In sommige steden of branches is de competitie laag, in andere branches juist hoog.

3. Op welke positie we binnenkwamen na het toevoegen van de landingspagina’s

Na het toevoegen van de nieuwe teksten en landingspagina’s zien we – na het indienen van de pagina’s in Google Search Console – de nieuwe posities bij binnenkomst. Dit is vaak een gigantisch verschil ten opzichte van de beginposities bij de nulmeting. Bind ons hier echter niet op vast, want dit is ook afhankelijk van hoe goed dit van tevoren al is en of Google stiekem ook nog andere pagina’s als relevant beschouwt. Bij een lage competitie komt het wel eens voor dat we gelijk op de eerste pagina binnenkomen, maar dat is niet vaak het geval. 

Kan ik ook zien waar jullie mijn links plaatsen?

In eerste instantie hoort dit niet bij een standaard voortgangsrapportage, maar de lijst met links is op aanvraag beschikbaar. Onze voorkeur gaat wel uit naar het telefonisch toelichten van de linkrapportage. Vooraf is natuurlijk wel altijd bekend wat voor soort(en) links wij voor jou plaatsen. 

Met linkbuilding zorgen wij ervoor dat er meer relevante websites naar de website van onze klant verwijzen. Bij het verzamelen van links voor een schoonheidssalon zullen wij een koppeling maken op een website over schoonheid. Dit is een soort van verwijzing en kan ongeveer hetzelfde worden gezien als ‘mond tot mond reclame’, maar dan online.

Belangrijk om te weten: linkbuilding uitbesteden is alleen interessant op het moment er vraag is naar jouw producten of diensten. Met behulp van de Zoekwoordplanner van Google zullen wij eerst een uitgebreid zoekwoordenonderzoek doen. Dit doen wij tezamen met een SEO scan van de website (kosteloos), om te kijken wat er tot nu toe is gedaan aan linkbuilding en on page optimalisatie. Je kunt ook lukraak starten met een linkbuilding pakket, maar dat is niet hoe wij werken. Graag doen wij eerst onderzoek.  

Wat is linkbuilding Zoekwoordplanner

Linkbuilding als een doorverwijzing

Stel dat een goede vriend(in) tegen je zegt dat je echt gauw naar die nieuwe kapper in de winkelstraat moet gaan, omdat de kapper daar een heerlijke hoofdmassage geven tijdens het wassen. Je vertrouwt waarschijnlijk goed op haar oordeel, maar twijfelt nog of je gaat. Een week later ga je met je nichtje winkelen en loop je langs de nieuwe kapsalon. Ze geeft aan dat ze daar van de week is geweest en dat het echt een aanrader is. Dat zijn al twee ‘verwijzingen’ van mensen die dichtbij je staan.

Links plaatsen met een goede balans

Ook wanneer twintig onbekenden of kennissen de kapsalon zouden aanraden, dan zou je misschien ook nog overwegen om eens te kijken of het iets voor je is. Linkbuilding is een mix tussen verwijzingen van ‘goede vrienden’ en ‘kennissen’, omdat er gebruik wordt gemaakt van krachtige links vanaf bekende websites, maar ook van minder krachtige links. Een goede mix/balans hiertussen is belangrijk. Een tijdrovende klus, die bij de beschikking over de juiste websites en pagina’s gauw kan worden uitgevoerd.

Stijgen in Google

Wordt linkbuilding op een goede manier toegepast, dan zal dit in combinatie met andere SEO factoren zorgen voor een stijging in de zoekresultaten van Google. Om het uiteindelijke doel te behalen; een top 3 of zelfs een top 1 positie, is linkbuilding erg belangrijk. Vooral in branches met een hoge competitie is een hoge intensiviteit van links verzamelen benodigd. Hoe hoog de competitie is in jouw branche kunnen wij voor je beoordelen. Dit zal duidelikheid geven over de haalbaarheid van het project. Voor ons is het namelijk belangrijk dat we aan een project beginnen waarvan we weten dat het een toppositie mogelijk is, ook zodat je niet investeert in zoekmachine optimalisatie zonder dat je hier ook maar enig rendement van hebt.

Hoe lang is linkbuilding nodig?

Als team streven wij te allen tijde naar een langdurige samenwerking. Ondanks dat we geen beloftes of garanties bieden op topposities, zetten wij ons volledig (en soms zelfs een beetje meer) in voor mooie resultaten. Onze dienstverlening kan jou structureel klanten opleveren, maar alleen als je zichtbaar bent op de eerste pagina in Google. En dan natuurlijk zo hoog mogelijk en zo gauw mogelijk als lukt en zo snel als verstandig is. Teveel links willen we namelijk ook niet plaatsen, omdat een linkprofiel geleidelijk moet worden uitgebouwd. Daarnaast letten wij ook op de kwaliteit van de links.

Wist je dat wij nog steeds samenwerken met onze eerste vijf klanten? Daar zijn we trots op!

Veelgestelde vragen (FAQ) over linkbuilding

Waarom linkbuilding 2022 inzetten voor jouw website?

Als je kijkt naar jouw concurrenten, dan zal je zien dat zij beschikken over meerdere links/verwijzingen naar hun website. Wij kunnen voor jou inzien welke links dit zijn, hoeveel het er zijn en welke waarde aan deze links wordt toegekend met behulp van verschillende tools. Je kunt linkbuilding ook wel zien als een soort mond tot mond reclame.

Hoe meer vrienden aan je vertellen dat ze zo lekker gegeten hebben bij dat nieuwe Thaise restaurant in de stad, hoe eerder jij er waarschijnlijk een reservering doet. Stel dat het heel goede vrienden zijn, dan zou je nog eerder gaan dan dat het vage kennissen zijn. Dit gaat ook op voor linkbuilding. Hoe relevanter en waardevoller de link, hoe interessanter voor jou.

Hoe werken wij?

Wij werken met een ervaren en zeer enthousiast team aan jouw project. Bij ons heb je altijd één aanspreekpunt. Bij de start zullen wij je zoveel mogelijk meenemen in het proces, zodat je weet wat er gebeurt. Van tevoren brengen we voor je in kaart hoe het is gesteld met de concurrenten, houden we je maandelijks op de hoogte van de voortgang en bieden wij de mogelijkheid om de voortgang maandelijks te bespreken. Wil je graag inzicht in de geplaatste links, dan is dat altijd mogelijk. Wij zijn zo helder en concreet mogelijk in onze communicatie en beloven geen gouden bergen. Wel zetten wij ons volledig in voor mooie resultaten en gaan wij uit van een samenwerking op de lange termijn.

Waarom is Local Scope de geschikte linkbuilding partner voor jou?

Als we kijken naar ons serviceniveau in combinatie met onze tarieven, dan durven we wel te zeggen dat we daar erg trots op zijn. Vooral ook omdat we nog steeds samenwerken met onze allereerste klanten. Natuurlijk kunnen wij van tevoren niet voor je bepalen of wij de beste partner zijn voor jou. Dat ligt ook aan de wensen die je hebt en of onze werkwijze bij je past. Er zijn bureaus die wekelijks of meerdere keren per week contact met je hebben, maar daar betaal je wel extra voor.

Wat zijn de kosten voor linkbuilding?

Bij ons kan je terecht vanaf €75,- excl. BTW per maand. Voor een vast maandelijkse tarief zetten wij een complete en professionele linkbuilding campagne op. Bij ons betaal je geen opstartkosten. Alleen voor de teksten op de landingspagina’s wanneer dit noodzakelijk is bij grotere hoeveelheden (in overleg).

Wat kan ik verwachten van de resultaten?

Hoe snel je op de eerste pagina in Google of in de top 3 van Google komt is afhankelijk van veel factoren. Allereerst ligt het aan welke posities je al hebt voordat we starten. Ook ligt het aan de competitie in de zoekresultaten. Het is erg lastig om een verwachting uit te spreken. Wij werken doorgaans minimaal voor een half jaar met onze klanten samen, maar om echt goede resultaten (opdrachten/omzet/meer klanten) te krijgen is het noodzakelijk om linkbuilding langer door te zetten.

Kunnen jullie garanties geven?

Nee, helaas kunnen wij geen garanties bieden. Dit komt omdat wij – ondanks dat we experts zijn op het gebied van linkbuilding – uiteindelijk een extern iets beïnvloeden dat niet van onszelf is: de zoekmachine van Google. Wel kan je onze pagina met een greep uit onze top 3 resultaten raadplegen of onze reviews lezen, zodat je onze succesverhalen kunt lezen.

Hoeveel links plaatsen jullie per maand?

De hoeveelheid links hangt af van de competitie, de zoekwoorden die we kiezen en het aantal links dat je al hebt. Wij zullen dit vooraf met je kortsluiten en wordt aangepast op de behoefte.

Welke soort links plaatsen jullie?

Wij plaatsen doorgaans een linkbuildingmix van (relevante) artikellinks, startpagina(dochter)links en andersoortige relevante links.

Welke zoekwoorden zijn het meest interessant voor mij?

Met behulp van de Zoekwoordplanner van Google doen wij een uitgebreid zoekwoordenonderzoek, zodat we inzichtelijk krijgen welke zoekwoorden interessant zijn voor jou. Welke zoekwoorden we precies kiezen om mee aan de slag te gaan gebeurt altijd in overleg met jou. Hierin hebben wij een adviserende rol.

Met hoeveel zoekwoorden gaan jullie aan de slag?

Doorgaans gaan we graag met een wat langere zoekwoordenlijst aan de slag waarin zich zowel zoekwoorden met een hoog zoekvolume als zoekwoorden met een laag zoekvolume bevinden. Met de zoekwoorden met een laag zoekvolume kom je doorgaans sneller op de eerste pagina in Google te staan. De hoeveelheid zoekwoorden waar we mee starten is per persoon of bedrijf verschillend. Eigenlijk geldt ook: hoe hoger het maandbedrag, hoe meer we voor je kunnen doen.

Wat is het verschil tussen zoekmachine optimalisatie en linkbuilding?

Zoekmachine optimalisatie en linkbuilding zijn bij ons op de website in principe hetzelfde, omdat we vrijwel nooit één van de twee uitvoeren. Theoretisch zijn het twee aparte begrippen:

  • Zoekmachine optimalisatie (het aanpassen van de website zodat deze zo optimaal mogelijk is om te worden opgenomen in de zoekmachine) oftewel on page optimalisatie vindt altijd plaats op de website zelf. De website wordt zodanig aangepast of aangevuld met nieuwe relevante SEO teksten, zodat zowel Google als potentiële klanten enthousiast worden.
  • Linkbuilding vindt veelal buiten de website plaats (behalve interne linkbuilding), omdat we vanaf andere relevante websites naar die van jou verwijzen.
Wanneer betaal ik mijn facturen?

Bij ons betaal je maandelijks achteraf, doorgaans aan het eind van elke maand.

Stel dat ik onze samenwerking opzeg, blijven de links dan staan?

Ja, alle geplaatste artikellinks blijven staan. De startpaginalinks moeten jaarlijks verlengd worden. Deze kan je indien gewenst overnemen vanaf het platform. Wel komt dan de doorberekende korting van 40% te vervallen.

Wel komt het erg vaak voor dat je jouw posities in Google geleidelijk verliest. Dit komt omdat veel klanten zich in een vrij competitieve branche bevinden en concurrenten wel doorgaan. Wil je stoppen met onze samenwerking, dan is het belangrijk dat linkbuilding door een andere partij wordt doorgezet.

Kan ik linkbuilding ook zelf doen?

Je kunt de vindbaarheid van jouw website wel zelf verbeteren, maar je zult wel over honderden relevante domeinen moeten beschikken om op dezelfde wijze als wij te linkbuilden. Ook is vooral het schrijven van de teksten (en steeds iets nieuws bedenken) een tijdrovend proces. Wij nemen het graag voor jou uit handen, maar houden je wel op de hoogte.

Op internet lees ik dat linkbuilding wordt afgeraden, klopt dat?

Dat is een goede vraag. Zolang jouw linkprofiel geleidelijk wordt opgebouwd en er waardevolle, relevante links geplaatst worden is er niets aan de hand. Wel kan het schadelijk zijn om grote hoeveelheden te plaatsen in één keer. Daarom zullen alle links zo gespreid mogelijk geplaatst worden.

Wanneer beginnen jullie met linkbuilding?

De linkbuilding kan gelijk van start gaan na een akkoord. Dit doen we tegenwoordig, zodat jouw hoofddomein zo snel mogelijk relevante links krijgt. Hierdoor maak je als het ware een ‘vliegende start’ en hoef je niet te wachten totdat jouw teksten klaar en toegevogd zijn. Soms hebben onze klanten al landingspagina’s of categoriepagina’s, zodat we alvast naar deze pagina’s kunnen linkbuilden. Wanneer de SEO teksten en landingspagina’s zijn toegevoegd beginnen we ook met het plaatsen van links naar deze pagina’s. 

Wat zijn backlinks?

De benaming backlink wordt gebruikt op het moment een externe website naar die van jou linkt. Dit noemen wij in onze communicatie ‘links’. Je zou onze linkbuilding ook wel ‘backlinking’ kunnen noemen. 

Is het gebruik van startpaginalinks nog wel van deze tijd?

Sommige klanten hebben vrij veel kennis van linkbuilding. Een veelvoorkomende vraag is op dit moment: zijn startpaginalinks nog wel van deze tijd? Dit is een goede vraag, omdat het ene bedrijf de ander tegenspreekt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de aanwezigheid van startpagina’s in het linkprofiel in combinatie met andere soorten links nog steeds voor topposities zorgt. Wel raden wij af om alleen maar startpaginalinks te gebruiken. Belangrijk is om het linkprofiel zo divers mogelijk te maken door artikellinks, bedrijvengidsen en andere revante links te gebruiken.

Waarom hanteren jullie maandelijkse linkbuilding pakketten?

Voordat beginnen met linkbuilding bekijken we eerst hoeveel aandacht er door jouw concurrenten is besteed aan linkbuilding. Een linkprofiel bouwen we geleidelijk op door structureel een bepaalde hoeveelheid links van goede kwaliteit naar jouw website te plaatsen. Hierop zijn onze linkbuilding pakketten gebaseerd.

Contact

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over linkbuilding? Bel ons gerust op 053 – 760 0906 of stuur een berichtje via ons contactformulier. Een van onze linkbuilding specialisten neemt dan contact met je op. Wij bekijken de mogelijkheden graag vrijblijvend voor jou.

 Local Scope