Lokale vindbaarheid
Lokale SEO houdt van ons

Op het gebied van lokale SEO is er meer te behalen dan men denkt. Het is voor het MKB vaak niet interessant om voor een opdracht het gehele land af te reizen. Dit kan te maken hebben met transportkosten of andere bijkomende kosten waardoor er geld bij moet. Vaak kiest de klant voor een bedrijf uit de buurt of een bedrijf waar zij eerder over gehoord hebben. Kunnen zij uw bedrijf niet vinden in de zoekmachine, dan loopt u een groot gedeelte aan omzet mis. Vandaag vertellen wij u graag meer over de manieren waarop de lokale vindbaarheid in uw omgeving te verbeteren is.

Lokale SEO

Iedereen houdt straks van Freddy

Freddy heeft drie maanden geleden besloten om een restaurant met bijbehorende grote zaal te openen. Deze zaal kan regelmatig verhuurd worden en er worden maandelijks feesten georganiseerd. Freddy’s restaurant met feestlocatie bevindt zich voor de beeldvorming in een kleiner dorp: Delden (Overijssel). De inwoners van Delden weten allemaal dat Freddy onlangs gevestigd is in Delden. Aannemelijk is dat inwoners van omliggende dorpen en steden nog nooit van zijn restaurant of feestlocatie gehoord hebben. Freddy merkt dat de feestzaal ongeveer 80 procent van de tijd leeg staat en dat het restaurant in het weekend nog niet eens half vol zit. Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van lokale SEO voor Freddy?

Interessante zoekwoorden voor Freddy:

Op acceptabele afstand liggen de volgende steden en dorpen: Hengelo, Almelo, Enschede, Haaksbergen en Goor

Wat als 3% van de zoekmachine gebruikers bij Freddy komt eten? Dat zijn 164 extra eters in één maand!*
*wanneer Freddy met alle zoekwoorden hoog in Google staat
Zoekwoord + locatie Aantal zoekopdrachten per maand in Google
Restaurant Enschede 2400 zoekopdrachten (gemiddeld per maand)
Restaurant Hengelo 1000
Restaurant Almelo 880
Restaurant Borne 390
Restaurant Haaksbergen 390
Restaurant Delden 320
Restaurant Goor 110
Feestlocatie Enschede 70
Feestlocatie Hengelo 30
Feestlocatie Almelo 20
Feestlocatie Haaksbergen 10
Freddy’s restaurant met feestlocatie zou in bovenstaande dorpen en steden zichtbaar kunnen zijn. Zonder zoekmachine optimalisatie (of zoekmachine adverteren/Google Adwords) is dat echter niet mogelijk. Maakt Freddy daar gebruik van en merkt hij dat het drukker wordt in zijn restaurant of dat de feestzaal vaker verhuurd wordt? Dan kunnen de volgende zoekwoorden ook nog van toepassing zijn om ervoor te zorgen dat hij opvalt tussen de andere restaurants in de zoekmachine:
Zoekwoord + locatie Aantal zoekopdrachten per maand in Google
Feestzaal Enschede 20
Feestzaal Almelo 20
Feestzaal Hengelo 20
Zaal huren Enschede 90
Zaal huren Hengelo 40
Zaal huren Almelo 30

Natuurlijk gaan wij niet alles verklappen. Er zijn nog meer zoekwoorden waar mensen naar zoeken in de omgeving van Delden wanneer zij een feestzaal willen huren of uit eten willen. Wil Freddy alleen zijn lokale vindbaarheid vergroten in Hengelo, Almelo en Borne dan zou dat ook een optie kunnen zijn. De andere zoekwoorden voor de Haaksbergen en Enschede kunnen dan worden weggelaten.

Het tijdsbestek van lokale SEO

Zoekmachine optimalisatie kost ten alle tijden moeite, werk en geld. Freddy’s restaurant is niet direct na de start van de SEO werkzaamheden bovenin de zoekresultaten van Google te vinden. Om ervoor te zorgen dat Freddy’s restaurant gewaardeerd wordt door de meest gebruikte zoekmachine van Nederland is het noodzakelijk om geleidelijk aandacht te besteden aan de website van Freddy. Anders houdt Google straks nooit meer van Freddy. En zullen gebruikers van de zoekmachine die ‘restaurant Enschede’ intypen Freddy’s restaurant nooit kunnen vinden.

Lokale vindbaarheid

Feiten van lokale zoekmachine optimalisatie

  • Duurt vaak minder lang dan landelijke zoekmachine optimalisatie. Voor een restaurant is het ook niet van belang om ‘restaurant’ op landelijk niveau te optimaliseren. Inwoners van Maastricht komen in 99,9% van de gevallen niet naar Delden. Alleen wanneer Freddy zeer exclusieve gerechten bereidt voor zijn klanten.
  • Wordt als steeds belangrijker bestempeld, omdat Google slimmer wordt en de lokale zoekopdrachten regelmatig aanpast en verbetert.
  • Op deze manier komt u onder de aandacht in nabijgelegen steden en dorpen, zonder dat u daar duizenden euro’s voor neer hoeft te leggen zonder dat het wat oplevert.
  • Verzamel Google reviews, die spelen ook mee in de rankings bij lokale SEO.

Meer weten over lokale SEO voor uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

 Local Scope