Online marketing voor personal trainers

Vanaf €125,- excl. BTW per maand

Meer klanten aantrekken voor jouw sportschool of personal fitness?

Wanneer online marketing voor personal trainers goed wordt ingezet, dan zal het je heel waarschijnlijk meer opleveren dan het je kost. Hoe zet je online marketing goed in, zodat je zoveel mogelijk potentiële klanten bereikt? Je kunt jouw diensten op verschillende manieren onder de aandacht brengen. Wij maken hierin onderscheid tussen push marketing en pull marketing.

Push marketing: het opzetten van aanbiedingen waarbij de producten of diensten naar een zeer brede doelgroep gecommuniceerd worden, om zo omzet binnen te halen.
Pull marketing: het tegenovergestelde van push marketing. Hierbij vestigt je juist de aandacht op jouw merk, website en eventueel reviews om zo naamsbekendheid en autoriteit op te bouwen. Op die manier wordt jouw sportschool of persoonlijke training het eerste waar de doelgroep aan denkt bij training.

Wat mag een klant kosten en hoeveel levert het je op?

Om in kaart te brengen welk budget je aan online marketing kunt en wilt besteden is het handig om jezelf de volgende vragen te stellen:

  1. Hoeveel levert een klant je gemiddeld op aan omzet?
  2. Hoe vaak komt een klant gemiddeld terug of hoelang blijft men gemiddeld bij je sporten? Hoeveel omzet levert dit in totaal op per klant?
  3. Hoeveel houd je ongeveer over na aftrek van alle kosten?
  4. Hoeveel zou je willen betalen om deze klant binnen te halen?
  5. Hoe vaak verwijst een klant iemand anders door naar jou?

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil je weten aan welke Google factoren uw website momenteel voldoet en waar de verbeterpunten liggen? Vraag een gratis SEO scan bij ons aan! De analyse wordt handmatig voor je uitgevoerd door één van onze internetmarketing specialisten. 

Wat kan Local Scope voor jouw sportschool betekenen?

Local Scope werkt al jaren met veel plezier aan de online marketing voor diverse bedrijven. Dit doen we voor uiteenlopende branches, waaronder sportscholen en personal trainers. Daarbij is het belangrijk om in te zien dat elke aanbieder uniek is. Je hebt bepaalde waarden, wensen en unieke selling points die naar voren moeten komen in de marketing en op jouw website centraal moeten staan. Op die manier kan je makkelijker klanten binnenhalen.

Wij richten ons op zoekmachine-adverteren en zoekmachine optimalisatie (on page optimalisatie) binnen de bestaande marketing, om zo relatief snel resultaat te laten zien. Tegelijkertijd ligt onze focus op langdurige resultaten. Een eenmalige vertoning in de topresultaten is leuk, maar het levert geen stabiele toestroom van nieuwe klanten op. Daarom gaan we ook aan het werk met jouw website om deze te optimaliseren en zetten we een contentstrategie op, inclusief de SEO en linkbuilding voor jouw website.

Het resultaat hiervan is dat jouw website in de topresultaten blijft staan. Dat is belangrijk, want het grootste gedeelte van de internetgebruikers kijkt nooit verder dan de eerste pagina op Google. Sterker nog, het zijn de eerste drie vertoningen die altijd de meeste bezoekers genereren. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat jouw website op verschillende zoekopdrachten in de topposities komt te staan en we jouw concurrentie verdrukken. Onze resultaten lichten wij toe in heldere taal en je ontvangt elke maand een rapportage. Zo weet je hoe je ervoor staat en waar wij in de komende periode aandacht aan besteden. Wij bieden de mogelijkheid om de voortgang maandelijks te bespreken, zodat je feeling blijft houden met de online marketing voor jouw bedrijf.

Wij werken onder meer succesvol samen met: 

De dienstverlening van Local Scope voldoet aan alle verwachtingen. Heel keurig.

Persoonlijk vind ik met name hun communicatie en betrokkenheid (dat blijkt uit hoe ze meedenken subliem.

Joeri Zwart

Joeri Zwart Personal Training

Goed bedrijf. Ons contactpersoon Linde denkt heel goed mee en zoekt alles uit om je zo goed mogelijk te adviseren. Wij zijn erg blij met dit top bedrijf! Dus een aanrader:)

Faziel Khodabaks

Train2release

Gratis SEO scan? Vraag ‘m aan!

Onze SEO scan wordt handmatig door één van onze linkbuilding specialisten voor u uitgevoerd.

Hoeveel vraag is er naar personal trainers in Nederland?

In het overzicht hieronder kan je zien van waaruit de meeste vraag is naar personal trainers. We tonen hieronder de top 30 van Nederlandse steden met de meeste zoekopdrachten. Het aantal zoekopdrachten per maand geeft een gemiddelde weer uit de afgelopen 12 maanden.

Zoekwoord Aantal zoekopdrachten per maand
personal trainer amsterdam 1900
personal trainer rotterdam 1300
personal trainer den haag 1000
personal trainer utrecht 1000
personal trainer groningen 720
personal trainer almere 590
personal trainer eindhoven 590
personal trainer haarlem 590
personal trainer amersfoort 480
personal trainer apeldoorn 480
personal trainer breda 480
personal trainer arnhem 390
personal trainer leiden 390
personal trainer nijmegen 390
personal trainer tilburg 390
personal trainer den bosch 320
personal trainer enschede 320
personal trainer zwolle 320
personal trainer delft 260
personal trainer hoorn 260
personal trainer zoetermeer 260
personal trainer alkmaar 210
personal trainer alphen aan den rijn 210
personal trainer deventer 210
personal trainer hilversum 210
personal trainer leeuwarden 210
personal trainer maastricht 210
personal trainer dordrecht 170
personal trainer ede 170
personal trainer lelystad 170

Staat jouw locatie er niet tussen?

Wij brengen graag de vraag en competitie in jouw regio voor je in kaart.

Onze linkbuilding pakketten voor personal trainers

Extra marketingtips voor personal trainers en sportschoolhouders:

  • Hoe ervaren de huidige klanten de trainingen en wat zijn de resultaten?
  • Kan je een kijkje in de keuken geven door video’s toe te voegen, of algemene tips in een eigen blog op jouw website?
  • Wat zijn de overige unieke punten waarmee jij je onderscheidt van het gros? Hoe kan je dit exploiteren om extra klanten binnen te halen voor jouw sportschool of personal training?

Een greep uit onze succesvolle projecten

Wij vinden het online succes van onze klanten erg belangrijk. Wij worden daar heel blij van!

Nuvrachtwagen.nl | SEO

Nuvrachtwagen.nl | SEO

Met Nuvrachtwagen.nl zijn we in september 2019 een succesvolle samenwerking aangegaan. Inmiddels staan we op de tweede plek in Google met 'Vrachtwagen theorie' en op de eerste plek met onder meer 'Vrachtwagen theorie in 1 dag'. 

Lees meer
Colour Your Closet | SEO

Colour Your Closet | SEO

Al jaren is Local Scope mijn SEO partner op het web. Zij helpen Colour your Closet heel goed met het organische vindbaar zijn. En de rapportages zijn duidelijk en als er vragen zijn van mijn kant, worden deze altijd snel en in begrijpelijke taal beantwoord. Heel fijn...

Lees meer
Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Local Scope is een super bedrijf! Linde en Reinout staan altijd voor je klaar en helpen je heel erg goed, zodat je beter gevonden wordt in Google. Ik zou Local Scope zeker aanbevelen! Voor Pien zijn we in december 2019 gestart met het verbeteren van de organische...

Lees meer
Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Echte aanrader, ze hebben mij enorm geholpen met zowel de SEO als SEA. Mijn website is omhoog geschoten en dankzij Local Scope vinden mensen nu hun weg naar mijn praktijk. Professioneel bedrijf met passie voor hun vak. Voor Acupunctuur Suwen zijn we in september 2019...

Lees meer
GEvastgoed.nl | SEO & SEA

GEvastgoed.nl | SEO & SEA

Na best wel al een lange samenwerking met Local Scope ga ik hun nu maar eens een pluim geven voor de goede samenwerking en het altijd klaarstaan voor het oplossen van problemen, dank hiervoor.Samenwerking sinds november 2017Resultaten SEO Gevastgoed.nl heeft met...

Lees meer
TB Travel | SEO in de reisbranche

TB Travel | SEO in de reisbranche

Sinds maart 2014 werken wij aan de organische vindbaarheid van TB Travel. TB Travel is gespecialiseerd in (groeps)motorreizen en biedt voornamelijk maatwerk. De perfecte organisatie voor motorfanaten die graag met hun geliefde motor op vakantie willen. TB Travel staat...

Lees meer
 Local Scope