Online marketing voor personal trainers

Vanaf €125,- excl. BTW per maand

Meer klanten aantrekken voor jouw sportschool of personal fitness?

Wanneer online marketing voor personal trainers goed wordt ingezet, dan zal het je heel waarschijnlijk meer opleveren dan het je kost. Hoe zet je online marketing goed in, zodat je zoveel mogelijk potentiële klanten bereikt? Je kunt jouw diensten op verschillende manieren onder de aandacht brengen. Wij maken hierin onderscheid tussen push marketing en pull marketing.

Push marketing: het opzetten van aanbiedingen waarbij de producten of diensten naar een zeer brede doelgroep gecommuniceerd worden, om zo omzet binnen te halen.
Pull marketing: het tegenovergestelde van push marketing. Hierbij vestigt je juist de aandacht op jouw merk, website en eventueel reviews om zo naamsbekendheid en autoriteit op te bouwen. Op die manier wordt jouw sportschool of persoonlijke training het eerste waar de doelgroep aan denkt bij training.

Wat mag een klant kosten en hoeveel levert het je op?

Om in kaart te brengen welk budget je aan online marketing kunt en wilt besteden is het handig om jezelf de volgende vragen te stellen:

  1. Hoeveel levert een klant je gemiddeld op aan omzet?
  2. Hoe vaak komt een klant gemiddeld terug of hoelang blijft men gemiddeld bij je sporten? Hoeveel omzet levert dit in totaal op per klant?
  3. Hoeveel houd je ongeveer over na aftrek van alle kosten?
  4. Hoeveel zou je willen betalen om deze klant binnen te halen?
  5. Hoe vaak verwijst een klant iemand anders door naar jou?

Reinout Boek
Linkbuilding expert

Linde Rensmaag
Linkbuilding expert

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil je weten aan welke Google factoren uw website momenteel voldoet en waar de verbeterpunten liggen? Vraag een gratis SEO scan bij ons aan! De analyse wordt handmatig voor je uitgevoerd door één van onze internetmarketing specialisten. 

Wat kan Local Scope voor jouw sportschool betekenen?

Local Scope werkt al jaren met veel plezier aan de online marketing voor diverse bedrijven. Dit doen we voor uiteenlopende branches, waaronder sportscholen en personal trainers. Daarbij is het belangrijk om in te zien dat elke aanbieder uniek is. Je hebt bepaalde waarden, wensen en unieke selling points die naar voren moeten komen in de marketing en op jouw website centraal moeten staan. Op die manier kan je makkelijker klanten binnenhalen.

Wij richten ons op zoekmachine-adverteren en zoekmachine optimalisatie (on page optimalisatie) binnen de bestaande marketing, om zo relatief snel resultaat te laten zien. Tegelijkertijd ligt onze focus op langdurige resultaten. Een eenmalige vertoning in de topresultaten is leuk, maar het levert geen stabiele toestroom van nieuwe klanten op. Daarom gaan we ook aan het werk met jouw website om deze te optimaliseren en zetten we een contentstrategie op, inclusief de SEO en linkbuilding voor jouw website.

Het resultaat hiervan is dat jouw website in de topresultaten blijft staan. Dat is belangrijk, want het grootste gedeelte van de internetgebruikers kijkt nooit verder dan de eerste pagina op Google. Sterker nog, het zijn de eerste drie vertoningen die altijd de meeste bezoekers genereren. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat jouw website op verschillende zoekopdrachten in de topposities komt te staan en we jouw concurrentie verdrukken. Onze resultaten lichten wij toe in heldere taal en je ontvangt elke maand een rapportage. Zo weet je hoe je ervoor staat en waar wij in de komende periode aandacht aan besteden. Wij bieden de mogelijkheid om de voortgang maandelijks te bespreken, zodat je feeling blijft houden met de online marketing voor jouw bedrijf.

Wij werken onder meer succesvol samen met: 

De dienstverlening van Local Scope voldoet aan alle verwachtingen. Heel keurig.

Persoonlijk vind ik met name hun communicatie en betrokkenheid (dat blijkt uit hoe ze meedenken subliem.

Joeri Zwart

Joeri Zwart Personal Training

Goed bedrijf. Ons contactpersoon Linde denkt heel goed mee en zoekt alles uit om je zo goed mogelijk te adviseren. Wij zijn erg blij met dit top bedrijf! Dus een aanrader:)

Faziel Khodabaks

Train2release

Gratis SEO scan? Vraag ‘m aan!

Onze SEO scan wordt handmatig door één van onze linkbuilding specialisten voor u uitgevoerd.

Hoeveel vraag is er naar personal trainers in Nederland?

In het overzicht hieronder kan je zien van waaruit de meeste vraag is naar personal trainers. We tonen hieronder de top 30 van Nederlandse steden met de meeste zoekopdrachten. Het aantal zoekopdrachten per maand geeft een gemiddelde weer uit de afgelopen 12 maanden.

ZoekwoordAantal zoekopdrachten per maand
personal trainer amsterdam1900
personal trainer rotterdam1300
personal trainer den haag1000
personal trainer utrecht1000
personal trainer groningen720
personal trainer almere590
personal trainer eindhoven590
personal trainer haarlem590
personal trainer amersfoort480
personal trainer apeldoorn480
personal trainer breda480
personal trainer arnhem390
personal trainer leiden390
personal trainer nijmegen390
personal trainer tilburg390
personal trainer den bosch320
personal trainer enschede320
personal trainer zwolle320
personal trainer delft260
personal trainer hoorn260
personal trainer zoetermeer260
personal trainer alkmaar210
personal trainer alphen aan den rijn210
personal trainer deventer210
personal trainer hilversum210
personal trainer leeuwarden210
personal trainer maastricht210
personal trainer dordrecht170
personal trainer ede170
personal trainer lelystad170

Staat jouw locatie er niet tussen?

Wij brengen graag de vraag en competitie in jouw regio voor je in kaart.

Onze linkbuilding pakketten voor personal trainers

Extra marketingtips voor personal trainers en sportschoolhouders:

  • Hoe ervaren de huidige klanten de trainingen en wat zijn de resultaten?
  • Kan je een kijkje in de keuken geven door video’s toe te voegen, of algemene tips in een eigen blog op jouw website?
  • Wat zijn de overige unieke punten waarmee jij je onderscheidt van het gros? Hoe kan je dit exploiteren om extra klanten binnen te halen voor jouw sportschool of personal training?

Een greep uit onze succesvolle projecten

Wij vinden het online succes van onze klanten erg belangrijk. Wij worden daar heel blij van!

Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Local Scope is een super bedrijf! Linde en Reinout staan altijd voor je klaar en helpen je heel erg goed, zodat je beter gevonden wordt in Google. Ik zou Local Scope zeker aanbevelen! Voor Pien zijn we in december 2019 gestart met het verbeteren van de organische...

Lees meer
Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Echte aanrader, ze hebben mij enorm geholpen met zowel de SEO als SEA. Mijn website is omhoog geschoten en dankzij Local Scope vinden mensen nu hun weg naar mijn praktijk. Professioneel bedrijf met passie voor hun vak. Voor Acupunctuur Suwen zijn we in september 2019...

Lees meer
GEvastgoed.nl | SEO & SEA

GEvastgoed.nl | SEO & SEA

Na best wel al een lange samenwerking met Local Scope ga ik hun nu maar eens een pluim geven voor de goede samenwerking en het altijd klaarstaan voor het oplossen van problemen, dank hiervoor.Samenwerking sinds november 2017Resultaten SEO Gevastgoed.nl heeft met...

Lees meer
TB Travel | SEO

TB Travel | SEO

Sinds maart 2014 werken wij aan de organische vindbaarheid van TB Travel. TB Travel is gespecialiseerd in (groeps)motorreizen en biedt voornamelijk maatwerk. De perfecte organisatie voor motorfanaten die graag met hun geliefde motor op vakantie willen. TB Travel staat...

Lees meer
Dunja Keuken | SEO & SEA

Dunja Keuken | SEO & SEA

Via mijn broertje bij jullie terechtgekomen en geen spijt van. Top service en denkt altijd goed met je mee en ontzettend begripvol. Ben je woonachtig in Haarlem en gek op Surinaams eten, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Met passie voor de Surinaamse keuken...

Lees meer
Weekstartgezond | SEO

Weekstartgezond | SEO

Voor Rita van Weekstartgezond zijn we destijds gestart in september 2018 met het verbeteren van de organische vindbaarheid in Google. In deze periode was de website wel vindbaar op de eerste pagina met 'Dietist Maassluis', maar stond de website nog niet hoog genoeg...

Lees meer
 Local Scope