Online marketing voor psychologen

Vanaf €125,- excl. BTW per maand

Ben jij als psycholoog op zoek naar meer cliënten om je inkomsten te verbreden? Dan is online marketing voor psychologen een goede zet. Wanneer online marketing op de juiste manier ingezet wordt, dan kan dit veel meer opleveren dan het uiteindelijk kiest. Bij online marketing voor psychologen kijken we altijd eerst naar je huidige positie en wensen, zodat we altijd een plan op maat kunnen maken om je echt verder te helpen. Daarbij maken we gebruik van push en pull marketing, inclusief alles wat hierbij komt kijken.

Push en pull marketing voor psychologen

Wanneer het gaat om push marketing, dan gaat het om het verzenden van boodschappen naar een zeer grote groep mensen. Vaak is niet eens bekend wie de ontvanger is. Bij pull marketing is het tegenovergestelde het feit: hier wordt de boodschap naar een bijzonder kleine, afgebakende groep gestuurd. Je kunt hierbij denken aan mensen die een psycholoog zoeken omdat zij een jeugdtrauma willen verwerken.

Door beide manieren van marketing in te zetten bij de online marketing voor psychologen, kan het optimale resultaat behaald worden voor alle mogelijke budgetten.

Hoeveel kun je aan online marketing besteden?

Om in kaart te brengen welk budget je aan online marketing kunt en wilt besteden is het handig om jezelf de volgende vragen te stellen:

  1. Hoeveel levert een behandeling gemiddeld op aan omzet?
  2. Hoe vaak komt een klant gemiddeld terug? Hoeveel omzet levert je dit in totaal op per klant?
  3. Hoeveel houd je ongeveer over na aftrek van alle kosten?
  4. Hoeveel zou je willen betalen om deze klant binnen te halen?
  5. Hoe vaak verwijst een klant iemand anders door aan jou?

Met het antwoord op bovenstaande vragen kun je een goede inschatting maken en weet je welk budget je vrij kunt maken voor online marketing voor psychologen. Lukt dit niet of wil je dat wij meekijken naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

Samenwerken?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag een gratis SEO analyse aan!

Waarom kies je voor Local Scope voor de online marketing?

Bij Local Scope hebben we veel ervaring met online marketing voor psychologen en uiteenlopende andere branches. We weten exact waar we op moeten letten en wat de mogelijkheden zijn. Zo maken we gebruik van zoekmachine optimalisatie op jouw website zelf, plaatsen we backlinks op andere websites en hebben we een ervaren team van schrijvers die we op elk moment in kunnen schakelen voor jouw website.

We richten ons voornamelijk op langdurige effecten. Het is leuk wanneer jouw website een week op de eerste pagina van Google komt te staan, maar het is veel beter wanneer jouw website standaard op pagina 1 staat. Dat is namelijk waar 95% van de mensen kijkt en op een link klikt. Daarbij kijkt slechts een kwart verder dan de topposities. Hoog ranken is dus van groot belang voor het succes van de online marketing voor psychologen.

Gratis SEO scan? Vraag ‘m aan!

Onze SEO scan wordt handmatig door één van onze linkbuilding specialisten voor u uitgevoerd.

Hoeveel vraag is er naar psychologen in Nederland?

In het overzicht hieronder kan je zien van waaruit de meeste vraag is naar haptotherapeuten. We tonen hieronder de top 30 van Nederlandse steden met de meeste zoekopdrachten. Het aantal zoekopdrachten per maand geeft een gemiddelde weer uit de afgelopen 12 maanden.

 

Zoekwoord Aantal zoekopdrachten per maand
psycholoog amsterdam 2400
psycholoog rotterdam 1900
psycholoog groningen 1600
psycholoog utrecht 1600
psycholoog den haag 1300
psycholoog breda 1000
psycholoog nijmegen 1000
psycholoog zwolle 1000
psycholoog arnhem 880
psycholoog den bosch 880
psycholoog eindhoven 880
psycholoog haarlem 880
psycholoog leiden 880
psycholoog tilburg 880
psycholoog almere 720
psycholoog amersfoort 720
psycholoog enschede 720
psycholoog alkmaar 590
psycholoog leeuwarden 590
psycholoog apeldoorn 480
psycholoog hilversum 480
psycholoog maastricht 480
psycholoog assen 390
psycholoog deventer 390
psycholoog dordrecht 390
psycholoog gouda 390
psycholoog zeist 390
psycholoog zoetermeer 390
psycholoog bussum 320

 

Staat jouw locatie er niet tussen?

Staat jouw locatie er niet bij of wil je graag weten hoe vaak er gezocht wordt naar een specifieke zoekterm? Neem dan contact met ons op, zodat we direct het geschatte zoekvolume voor je in kaart kunnen brengen.

Onze linkbuilding pakketten voor pyschologen

Algemene tips voor online marketing voor psychologen:

  • Er is veel vraag naar psychologen via Google; zoekmachine optimalisatie op de website is van groot belang
  • Lokalisatie (plaatsnaam in de zoektermen verwerken) zorgt ervoor dat je direct de juiste doelgroep aanspreekt
  • Werk je samen met een huisartsenpraktijk? Zet dan ook je eigen marketing op. Zo blijf je onafhankelijk en kun je een bredere, eigen marketing opzetten gericht op jouw doelgroep
  • Benoem je specialisaties altijd op de website; mensen zoeken vaak gericht naar een psycholoog voor hun probleem

Een greep uit onze succesvolle projecten

Wij vinden het online succes van onze klanten erg belangrijk. Wij worden daar heel blij van!

Nuvrachtwagen.nl | SEO

Nuvrachtwagen.nl | SEO

Met Nuvrachtwagen.nl zijn we in september 2019 een succesvolle samenwerking aangegaan. Inmiddels staan we op de tweede plek in Google met 'Vrachtwagen theorie' en op de eerste plek met onder meer 'Vrachtwagen theorie in 1 dag'. 

Lees meer
Colour Your Closet | SEO

Colour Your Closet | SEO

Al jaren is Local Scope mijn SEO partner op het web. Zij helpen Colour your Closet heel goed met het organische vindbaar zijn. En de rapportages zijn duidelijk en als er vragen zijn van mijn kant, worden deze altijd snel en in begrijpelijke taal beantwoord. Heel fijn...

Lees meer
Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Local Scope is een super bedrijf! Linde en Reinout staan altijd voor je klaar en helpen je heel erg goed, zodat je beter gevonden wordt in Google. Ik zou Local Scope zeker aanbevelen! Voor Pien zijn we in december 2019 gestart met het verbeteren van de organische...

Lees meer
Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Echte aanrader, ze hebben mij enorm geholpen met zowel de SEO als SEA. Mijn website is omhoog geschoten en dankzij Local Scope vinden mensen nu hun weg naar mijn praktijk. Professioneel bedrijf met passie voor hun vak. Voor Acupunctuur Suwen zijn we in september 2019...

Lees meer
GEvastgoed.nl | SEO & SEA

GEvastgoed.nl | SEO & SEA

Na best wel al een lange samenwerking met Local Scope ga ik hun nu maar eens een pluim geven voor de goede samenwerking en het altijd klaarstaan voor het oplossen van problemen, dank hiervoor.Samenwerking sinds november 2017Resultaten SEO Gevastgoed.nl heeft met...

Lees meer
TB Travel | SEO in de reisbranche

TB Travel | SEO in de reisbranche

Sinds maart 2014 werken wij aan de organische vindbaarheid van TB Travel. TB Travel is gespecialiseerd in (groeps)motorreizen en biedt voornamelijk maatwerk. De perfecte organisatie voor motorfanaten die graag met hun geliefde motor op vakantie willen. TB Travel staat...

Lees meer
 Local Scope