Online marketing voor rijscholen

Vanaf €125,- excl. BTW per maand

Online marketing laten verzorgen door een expert?

Meer nieuwe leerlingen binnenhalen via jouw website? Wanneer online marketing voor rijscholen goed wordt ingezet, zal het je naar verwachting meer opleveren dan het kost. Maar hoe zet je de marketing voor rijscholen het beste in? Hoe bereik je de klanten het beste en waar bevindt jouw doelgroep zich eigenlijk? Zijn het de ouders die de rijscholen benaderen, de jongeren zelf of een combinatie van beide? Belangrijke vragen, want hierop kan je de online marketing voor jouw rijschool aanpassen. Gerichte marketing is altijd het goedkoopst en levert het meeste op.

Voor rijscholen werken we met push en pull marketing. Zoekmachine-adverteren (SEA) is een goede manier om klanten te werven, maar tegelijkertijd willen we ook dat jouw website een sterke positie opbouwt. Dat is precies waarom wij een volledige aanpak (SEA en SEO combineren) aanbevelen, omdat dit de beste resultaten op korte én lange termijn biedt. Hoewel wij een van de goedkoopste aanbieders op dit gebied zijn, zie je dit niet aan de resultaten terug. Die zijn namelijk ook in de rijschoolbranche erg goed.

Eerst stellen wij je graag de volgende vragen:

  1. Hoeveel levert een boeking je gemiddeld op aan omzet?
  2. Hoeveel lessen heeft een gemiddelde leerling nodig? Hoeveel omzet levert je dit in totaal op per klant?
  3. Hoeveel houd je ongeveer over na aftrek van alle kosten?
  4. Hoeveel zou je willen betalen om deze klant binnen te halen?
  5. Hoe vaak verwijst een klant iemand anders door aan jou?

Samenwerken?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag een gratis SEO analyse aan!

Wat kan Local Scope voor jouw rijschool betekenen?

Er zijn veel rijscholen in Nederland. Dat is geen geheim, maar het is wel vervelend wanneer de concurrentie je te snel af is bij het binnenhalen van klanten. Dat is waarom wij beginnen met een concurrentieonderzoek. Daaruit blijkt doorgaans direct waar de kansen liggen. Kleine aanpassingen in de marketing en aanpassingen op de website zijn snel verricht en laten vaak goede resultaten zien op korte termijn. Zeker wanneer je hier nog te weinig aandacht aan besteed hebt, maar ook wanneer je wel actief bezig bent met de marketing, kunnen wij de resultaten extra aanzetten voor jou. Zo kan je beide handen ‘aan het stuur’ van jouw rijschool houden.

Onze aanpak is echter vooral gericht op duurzame marketing. Je schiet er weinig mee op wanneer jouw website een paar dagen op de eerste pagina op Google staat en daarna helemaal terugzakt. Langdurige resultaten zijn veel beter voor jouw rijschool. Dat biedt mogelijkheden tot groei immers. Dat is waarom we een uitgebreid onderzoek verrichten, zoekmachineoptimalisatie toepassen op jouw website en werken aan de vindbaarheid. Door ook te werken met SEA (adverteren in Google) en het plaatsen van backlinks (linkbuilding) kunnen we resultaten laten zien waar je veel langer van kunt profiteren.

Daarbij blijven we altijd met je in overleg en kijken we samen wat de beste opties zijn. Het is en blijft namelijk wel jouw rijschool. Dat is waarom we graag goed bereikbaar zijn voor jou en indien gewenst graag belafspraken inplannen zodat we rustig samen aan de strategie kunnen werken om meer omzet binnen te halen voor jouw rijschool. Onze resultaten lichten wij toe in heldere taal en je ontvangt elke maand een rapportage. Deze kunnen we maandelijks samen doornemen (indien gewenst).

Wij werken onder meer al succesvol samen met:

Gratis SEO scan? Vraag ‘m aan!

Onze SEO scan wordt handmatig door één van onze linkbuilding specialisten voor u uitgevoerd.

Hoeveel vraag is er naar rijles in Nederland?

Hieronder kan je een overzicht vinden van de 30 locaties in Nederland van waaruit er de meeste vraag is naar rijscholen. Het aantal zoekopdrachten geeft een gemiddelde weer van de afgelopen 12 maanden.

Zoekwoord Aantal zoekopdrachten per maand
rijschool den haag 4400
rijschool utrecht 3600
rijschool amsterdam 2900
rijschool rotterdam 2400
rijschool zoetermeer 1900
rijschool leiden 1600
rijschool almere 1300
rijschool eindhoven 1000
rijschool groningen 1000
rijschool haarlem 1000
rijschool arnhem 880
rijschool delft 880
rijschool dordrecht 880
rijschool nijmegen 880
rijschool tilburg 880
rijschool apeldoorn 720
rijschool breda 720
rijschool leeuwarden 720
rijschool zwolle 720
rijschool alkmaar 590
rijschool almelo 590
rijschool hilversum 590
rijschool amersfoort 480
rijschool den bosch 480
rijschool deventer 480
rijschool enschede 480
rijschool gouda 480
rijschool helmond 480
rijschool lelystad 480
rijschool alphen aan den rijn 390

Staat jouw locatie er niet tussen?

Wij brengen graag de vraag en competitie in jouw regio voor je in kaart.

Onze linkbuilding pakketten voor rijscholen

Extra marketingtips voor rijscholen:

  • Gebruik van social media voor doelgroep. Doelgroep voornamelijk tussen 16 – 20 jaar. Instagram wordt veel gebruikt, maar ook TikTok is populair onder jongeren in deze leeftijdscategorie. Ouders zullen regelmatiger op Facebook te vinden zijn.
  • Tijdens de lessen kan je niet bellen met potentiële nieuwe klanten. Doe je dit wel, dan kan het zijn dat dit tot onveilige situaties leidt. Op de website kunnen we zoveel mogelijk aanmoedigen dat geïnteresseerden contact opnemen via WhatsApp of via e-mail. Merk je toch dat er regelmatig gebeld wordt (bellen is immers sneller), dan kan het voor jou een goede zet zijn om een telefoonservice mét agendabeheer in te schakelen. Een eventuele proefles kan dan direct worden ingepland door de telefoniste.
  • Wat te denken van de mensen die eigenlijk de eerste stap niet durven te zetten omdat zij autorijden eng vinden?

Een greep uit onze succesvolle projecten

Wij vinden het online succes van onze klanten erg belangrijk. Wij worden daar heel blij van!

Nuvrachtwagen.nl | SEO

Nuvrachtwagen.nl | SEO

Met Nuvrachtwagen.nl zijn we in september 2019 een succesvolle samenwerking aangegaan. Inmiddels staan we op de tweede plek in Google met 'Vrachtwagen theorie' en op de eerste plek met onder meer 'Vrachtwagen theorie in 1 dag'. 

Lees meer
Colour Your Closet | SEO

Colour Your Closet | SEO

Al jaren is Local Scope mijn SEO partner op het web. Zij helpen Colour your Closet heel goed met het organische vindbaar zijn. En de rapportages zijn duidelijk en als er vragen zijn van mijn kant, worden deze altijd snel en in begrijpelijke taal beantwoord. Heel fijn...

Lees meer
Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Local Scope is een super bedrijf! Linde en Reinout staan altijd voor je klaar en helpen je heel erg goed, zodat je beter gevonden wordt in Google. Ik zou Local Scope zeker aanbevelen! Voor Pien zijn we in december 2019 gestart met het verbeteren van de organische...

Lees meer
Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Acupunctuur Suwen | SEO & SEA

Echte aanrader, ze hebben mij enorm geholpen met zowel de SEO als SEA. Mijn website is omhoog geschoten en dankzij Local Scope vinden mensen nu hun weg naar mijn praktijk. Professioneel bedrijf met passie voor hun vak. Voor Acupunctuur Suwen zijn we in september 2019...

Lees meer
GEvastgoed.nl | SEO & SEA

GEvastgoed.nl | SEO & SEA

Na best wel al een lange samenwerking met Local Scope ga ik hun nu maar eens een pluim geven voor de goede samenwerking en het altijd klaarstaan voor het oplossen van problemen, dank hiervoor.Samenwerking sinds november 2017Resultaten SEO Gevastgoed.nl heeft met...

Lees meer
TB Travel | SEO in de reisbranche

TB Travel | SEO in de reisbranche

Sinds maart 2014 werken wij aan de organische vindbaarheid van TB Travel. TB Travel is gespecialiseerd in (groeps)motorreizen en biedt voornamelijk maatwerk. De perfecte organisatie voor motorfanaten die graag met hun geliefde motor op vakantie willen. TB Travel staat...

Lees meer
 Local Scope