Stiekem ben ik (Linde) op zoek naar een schoonheidssalon in Almelo, die meer aanvragen via haar website zou willen ontvangen. Wij merken dat dit één van de branches is waarbij zoekmachine optimalisatie de meeste vruchten afwerpt. Dit maakt ons werk extra leuk. In deze blog wil ik schoonheidsspecialistes informeren over het zoekgedrag van potentiële klanten in de zoekmachine van Google.

Zoekwoordenonderzoek voor schoonheidssalons in Almelo

Vanmiddag heb ik even gekeken in de Zoekwoordplanner van Google Adwords, omdat ik benieuwd was naar de trends in de zoekmachine. Ik heb als het ware een zoekwoordenonderzoek voor een schoonheidssalon in Almelo gedaan, waaruit ik een aantal belangrijke dingen kan opmaken, namelijk precies welke behandeling populair was in welke periode van het jaar. Deze informatie is eigenlijk best wel waardevol (zie de tabel hieronder).

Trends schoonheidssalons AlmeloIn de kolom ‘Zoekvolume’ is het gemiddelde van alle maanden te zien. Dit gemiddelde houden wij altijd aan bij het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek. Het is zeker interessant om deze pieken of dalen in de gaten te houden en hier bijvoorbeeld op in te spelen met een actie of aanbieding. We kunnen uit de Zoekwoordplanner opmaken dat er in de wintermaanden veel meer interesse was in een gezichtsbehandeling dan in andere maanden.

De afgelopen maanden (vooral in mei) was er een aanzienlijke piek te zien in het aantal mensen dat letterlijk ‘schoonheidssalon Almelo’ in Google intypte. Stond je op dat moment niet hoog in Google met jouw website, dan heb je waarschijnlijk best wel wat klanten gemist. Naar een massage in Almelo wordt veruit het meeste gezocht. Hierbij is geen specifieke piek te zien, en kan het gemiddelde het beste worden aangehouden.

Is er een piek te zien in het zoekvolume? Dan is het erg belangrijk dat we er precies op het juiste moment voor zorgen dat jij hoog in Google staat.

Meer weten over SEO voor schoonheidssalons in Almelo? 

Zou je meer willen weten over zoekmachine optimalisatie? Neem dan gerust eens contact met ons op via info@localscope.nl of bel 053-7600906. Wij komen graag bij je langs om onze werkwijze te lichten.

 Local Scope