Advies nodig? 053 7600906 info@localscope.nl

Uw online vindbaarheid vergroten? Hoe u dat het beste kunt doen, leggen wij u graag uit in deze blog.

Online vindbaarheidDe afgelopen twee jaar is het steeds meer van belang dat uw website responsive is. Dat houdt in dat uw webwinkel of website gemakkelijk te bezoeken is via mobiele telefoons, tablets en andere kleine devices. Is uw website niet aangepast voor mobiele gebruikers, dan is het mogelijk dat uw aantal bezoekers de laatste tijd gedaald is. Sinds april 2015 geeft Google voorrang aan websites die gebruiksvriendelijk zijn voor gebruikers van mobiele telefoons en tablets. Past uw website zich niet aan op de manier waarop uw bezoeker de website wil zien, dan heeft dat gevolgen voor de verkopen. Heeft u geen responsive website van deze tijd, dan loopt u vooral in het jaar 2016 opdrachten, bestellingen of contactaanvragen mis.

Online gemak dient de mens

Onderzoek wat uw klanten nodig hebben om hun bestelling of contactaanvraag beter te laten verlopen. Gemak dient de mens, om het maar zo te zeggen. Gebruiksvriendelijkheid wordt steeds belangrijker, als het niet al belangrijk was de afgelopen jaren. Enkel worden websites steeds gebruiksvriendelijker en is Google constant in ontwikkeling om ervoor te zorgen dat de zoekresultaten worden aangepast op de gebruiker van de zoekmachine. Bezoekers vinden het niet fijn wanneer uw website een zeer lange laadtijd heeft. Wanneer dat het geval is, kan dat negatieve gevolgen hebben voor uw posities in Google. Is uw website aan vervanging toe en wilt u tegelijkertijd uw online vindbaarheid vergroten, dan is het raadzaam om een webdesigner in de hand te nemen die uw website gebruiksvriendelijk inricht. Een responsive website die snel is en technisch goed in elkaar steekt is de basis. Is deze basis niet goed, dan is het heel lastig om uw online vindbaarheid te vergroten.

Online vindbaarheid vergroten

Waarom nu uw online vindbaarheid vergroten?

Waarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u nu kiest voor een gebruiksvriendelijke en responsive website en daarnaast kiest voor optimalisatie? In 2016 wordt het nog belangrijker om goed voor de dag te komen en zoekmachine optimalisatie toe te passen of uit te besteden. Dit komt omdat steeds meer mensen dagelijks gebruik maken van het internet via mobiele telefoons en tablets. Ook online aankopen worden steeds meer gedaan via de kleinere devices. Het gebruikersgemak is steeds beter afgesteld op de wensen van de bezoekers, het kan even lekker snel en daarnaast is het ook gemakkelijk om thuis iets via mobiele telefoon op te zoeken of te bestellen. Steeds meer bedrijven houden zich bezig met het optimaliseren van uw website. Heeft u nog geen responsive website, dan is 2016 echt het jaar actie te ondernemen.

  • Volg de opkomende trends op de voet
  • Geen tijd voor optimalisatie? Besteed het uit!
  • Ga mee met de tijd en geef uw verouderde website een facelift

Afbeeldingen en video’s

De afbeeldingen met alt tag (naam van de afbeelding) zijn slechts een onderdeel zoekmachine optimalisatie. Wel raden wij aan om een stukje verder te denken en in te springen op de behoefte van de bezoekers. Heeft u een webwinkel waar de focus ligt op de beleving van de producten dan is het verstandig om een professionele productfotograaf in de arm te nemen. Immers moeten zij aangespoord worden om deze producten aan te schaffen. Professionele foto’s lichten de bijzondere kenmerken van uw producten uit. Ook wanneer u diensten levert is het een must om professionele teamfoto’s of foto’s van uw personeel te hebben. Eveneens geldt dat voor afbeeldingen van uw gerealiseerde projecten of geleverde diensten. Ook is het aankomend jaar heel belangrijk dat u de waarde van video’s in gaat zien. Naast dat de aanwezigheid van video’s invloed heeft op uw online vindbaarheid, is het fijn voor de bezoekers van uw website dat zij kunnen beleven hoe uw producten werken of hoe uw bedrijf te werk gaat (bedrijfsfilm).

Google Algoritme

Alle bovengenoemde punten rekent Google mee in het algoritme. Dit zijn onder andere de rankingsfactoren die ervoor zorgen dat uw website boven in de zoekresultaten komt en blijft staan. Lang niet alle facetten die meetellen in het Google algoritme meetellen zijn bekend. Wel wordt er gespeculeerd dat er wel meer dan 200 factoren meespelen. Bovenstaande punten spelen zeker mee en zorgen ervoor dat een gedeelte van de factoren in orde is. Daar worden zoekmachines blij van. Natuurlijk is het geen garantie en zijn het slechts tips die wij u graag geven, omdat wij een passie hebben voor ons vak: uw online vindbaarheid vergroten.

Wilt u meer weten over hoe u uw online vindbaarheid kunt vergroten, of wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of houd onze blog in de gaten!