Binnen zoekmachine optimalisatie is de landingspagina een essentieel onderdeel. Een landingspagina wordt toegevoegd aan jouw website, zonder dat deze voorkomt in de menustructuur. Bezoekers komen op deze pagina binnen via Google. Een landingspagina bevat relevante informatie voor potentiële klanten en beschikt daarnaast over call to actions, zodat jouw producten of diensten gemakkelijk afgenomen kunnen worden. De landingspagina kan ook gebruikt worden in e-mails, social media of via andere online marketingkanalen. Stel dat je een nieuwsbrief verstuurt over een mooie actie, dan wil je wellicht op een speciale pagina meer informatie geven. Ook dit valt onder landingspagina’s.

Landingspagina SEO

Actiegerichte landingspagina’s

Het doel van onze landingspagina’s is om jouw potentiële klanten over te laten gaan op actie. Dit kan het maken van een afspraak zijn, het inplannen van een gratis kennismakingsgesprek of het bestellen van een product. Een goede landingspagina bevat altijd een goede titel, aansprekende tussenkopjes en een goede verdeling tussen tekst, afbeeldingen en duidelijke knoppen. Doordat de tekst uit tussenkopjes bestaat en de alinea’s niet te lang zijn kunnen bezoekers de tekst scannen of sneller doorlezen. Op onze landingspagina’s nemen we zowel bovenaan als onderaan een call to action op, zodat bezoekers op verschillende – maar toch overzichtelijke – plekken tot actie kunnen overgaan.

Landingspagina’s optimaliseren voor de zoekmachine

Om zo goed mogelijk vindbaar te kunnen worden in de zoekmachines is het belangrijk dat landingspagina’s aan verschillende SEO richtlijnen voldoen. Zo bevatten onze landingspagina’s altijd een relevante en aansprekende tekst voor de bezoeker, maar moet deze ook goed aansluiten bij de zoekopdracht. Wanneer we de juiste SEO teksten toevoegen aan de website houden we rekening met bezoekers. Alleen een lap tekst zonder verdere toevoegingen aan de pagina is niet meer van deze tijd. Aantrekkelijke én geoptimaliseerde landingspagina’s kunnen daadwerkelijk klanten opleveren.

Schrijf goede SEO teksten voor een mooie basis

Welke zoekwoorden voeg ik toe aan mijn landingspagina?

Om inzichtelijk te krijgen welke zoekwoorden gebruikt moeten worden op jouw landingspagina is het noodzakelijk om een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Er zijn een aantal gratis tools die je kunt gebruiken om onderzoek te doen. Sommige klanten komen hier al heel ver mee. Beschik je over enige kennis van Google Ads, dan kan je de Zoekwoordplanner gebruiken. Adverteer je in Google, dan kan je de exacte zoekvolumes in de Zoekwoordplanner vinden. Gerelateerde zoekwoorden kan je in één landingspagina verwerken, maar zorg ervoor dat je niet teveel zoekwoorden gebruikt. Voordat wij beginnen met het schrijven van jouw teksten doen we eerst goed onderzoek.

Landingspagina’s schrijven en toevoegen uitbesteden?

Wil je het schrijven van teksten en het inrichten van jouw landingspagina’s graag uitbesteden? Wij hebben inmiddels tienduizenden pagina’s toegevoegd aan de websites van onze klanten. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of bekijk onze SEO pakketten.

Meer weten over landingspagina’s?

Wij dromen dag en nacht over zoekmachine optimalisatie en landingspagina’s. Neem gerust contact met ons op!

 Local Scope