301 redirect

Met een 301 redirect geef je een permanente verhuizing aan van de ene url naar de andere url. Een bezoeker van de website gaat bijvoorbeeld naar de oude url, maar wordt vervolgens automatisch naar de nieuwe url doorgeleid. Een 301 redirect wordt gebruikt wanneer een pagina ophoudt te bestaan. Het betekent ook wel ‘permanent verplaatst’. Met deze verwijzing voorkom je dat websitebezoekers op een pagina komen die niet werkt. Stel dat je geen 301 redirect instelt, dan komen ze op een 404 pagina terecht.

Wat zijn de SEO voordelen van een 301 redirect?

Wanneer een nieuwe klant nog niet over SEO vriendelijke urls beschikt zorgen wij ervoor dat de urls van de pagina’s worden aangepast. Vervolgens stellen we 301 redirects in om de vindbaarheid van de pagina’s op hetzelfde niveau te houden of om verder te verbeteren. Verder worden deze redirects gebruikt wanneer de menustructuur of de menuindeling van de website wordt aangepast.

Het voorkomen dat bezoekers op een 404 pagina komen is niet het enige wat we willen voorkomen. Wanneer er geen 301 redirect wordt ingesteld na een url wijziging kan je jouw posities in Google snel kwijtraken. Dit komt omdat de opgebouwde linkwaarde (linkjuice) verloren gaat wanneer de oude url niet wordt doorverwezen naar de nieuwe url. Vooral wanneer de oude pagina al is geïndexeerd door de zoekmachines en je de pagina vervolgens een andere url geeft gaat deze waarde verloren.

Wil je de SEO waarde naar de oude url behouden, maar wil je daarnaast ook het opgebouwde werk qua ankerteksten geheel wordt overgenomen naar de nieuwe urls? Zorg er dan voor dat je 301 redirects instelt of deze laat instellen.  

301 redirect SEO

301 redirects kan je veelal vrij gemakkelijk instellen wanneer je over een WordPress website beschikt. Met de plugin Redirection kan je eenvoudig redirects instellen. In de afbeelding hierboven kan je zien hoe dit eruit ziet. Meer informatie over de plugin Redirection kan je hier vinden

Meer weten over redirects?

Wij staan voor je klaar! Bel ons via onderstaand telefoonnummer of stuur een berichtje via klantenservice@localscope.nl

 Local Scope