De meta description is een stukje tekst onder de meta title, waarin de Google zoekmachine gebruiker wordt verleid om naar een website te gaan. De meta description wordt ook wel meta beschrijving of Google beschrijving genoemd. Dit stukje tekst geeft kort weer wat er op de website verwacht kan worden. Wanneer de meta beschrijving niet is ingevuld, pakt Google het eerste stukje tekst dat zij op de pagina lezen.

Wat staat er in een meta description?

Vaak kiezen ondernemers ervoor om hun sterke punten in de beschrijving te vernoemen. Hierdoor is de potentiële bezoeker gelijk al – voordat hij/zij de website bezoekt – van informatie voorzien. Daarnaast is de kans groter dat er op de link geklikt wordt en er een bezoek aan de website wordt gebracht.

Meta description en meta title

De meta description is het gedeelte onder de groene url.

Aantal tekens meta description

Voordat Google een update doorvoerde, bevatte een meta description een maximaal 156 tekens. Was het stukje tekst langer, dan zal de zin worden afgebroken en zijn er een aantal puntjes te zien. Eind 2017 heeft Google een update doorgevoerd en zijn meta descriptions langer geworden. Op mobiele telefoons heeft de beschrijving een maximaal aantal tekens van 210. Op de desktop versie van Google is er zelfs een beschrijving van 320 tekens toegestaan. Wordt er een meta beschrijving van meer dan 210 tekens ingevuld, dan wordt de beschrijving op mobiele telefoons afgebroken. Wordt er door uw doelgroep veel gebruik gemaakt van telefoons bij het bezoeken van uw website? Dan raden wij aan om het maximale aantal tekens (210) aan te houden.

Meer informatie over meta descriptions

Wilt u meer informatie over meta descriptions, meta titles en zoekmachine optimalisatie? Bel 053 760 09 06 of mail naar info@localscope.nl. Wij helpen u graag!

Kunnen wij je helpen?

Wilt u meer informatie over meta descriptions, meta titles en zoekmachine optimalisatie? Bel 053 760 09 06 of mail naar info@localscope.nl. Wij helpen u graag!

 Local Scope