Een meta title is de titel van een zoekresultaat (in Google bijvoorbeeld). De meta title wordt ook wel meta titel of Google titel genoemd en bevat hoofdzakelijk de paginatitel. Is de meta title ingericht voor de zoekmachine van Google? Dan zal de titel het zoekwoord bevatten. In sommige gevallen staat het niet zo mooi, maar het is een belangrijke SEO factor.

Waar moet een meta title aan voldoen?

De meta titel mag 67 karakters bevatten (inclusief spaties) en bevat eigenlijk altijd de bedrijfsnaam. Hierdoor is het aantal tekens dat je kan gebruiken nogal beperkt. Af en toe kunnen er nog pluspunten in genoemd worden, zoals in het voorbeeld hieronder voor een zonnestudio.

Meta title: Zonnebank Amersfoort – Veilig zonnen vanaf €8,- | Bedrijfsnaam (5 tekens over)

Sterke punten in meta titles

Belangrijk is dat de meta titel ongeveer het aanbevolen aantal tekens bevat en niet wordt ‘afgeknipt’ door de zoekmachine. Daarnaast is het gebruik van unieke meta titels wenselijk. Alleen het aanpassen van de plaatsnaam bij het toevoegen van verschillende landingspagina’s is niet voldoende. Je kunt pluspunten met elkaar afwisselen. Beschikt de zonnestudio over professionele Ergoline zonnebanken of krijg je gratis huidadvies bij je eerste bezoek, dan kan je dit afwisselen met de prijzen. Het zoekwoord staat altijd voorin de meta title. Dat er het woordje ‘in’ of ‘in omgeving’ tussen staat is geen probleem.

  • Een meta titel mag niet te lang zijn
  • Gebruik unieke titels en wissel pluspunten af
  • Zet het zoekwoord zoveel mogelijk voorin
  • Gebruik altijd een bedrijfsnaam voor de duidelijkheid
  • Probeer het er natuurlijk uit te laten zien

Vragen over meta titels?

Wil je meer weten over meta titles of over zoekmachine optimalisatie? Neem gerust contact met ons op via info@localscope.nl of 053 760 09 06.

 Local Scope