Met linkbuilding zorgen wij ervoor dat er meer relevante websites naar de website van onze klant verwijzen. Bij het verzamelen van links voor een schoonheidssalon zullen wij een koppeling maken op een website over schoonheid. Dit is een soort van verwijzing en kan ongeveer hetzelfde worden gezien als ‘mond tot mond reclame’, maar dan online.

Belangrijk om te weten: linkbuilding uitbesteden is alleen interessant op het moment er vraag is naar jouw producten of diensten. Met behulp van de Zoekwoordplanner van Google zullen wij eerst een uitgebreid zoekwoordenonderzoek doen. Dit doen wij tezamen met een SEO scan van de website (kosteloos), om te kijken wat er tot nu toe is gedaan aan linkbuilding en on page optimalisatie. Je kunt ook lukraak starten met een linkbuilding pakket, maar dat is niet hoe wij werken. Graag doen wij eerst onderzoek.  

Linkbuilding als een doorverwijzing

Stel dat een goede vriend(in) tegen je zegt dat je echt gauw naar die nieuwe kapper in de winkelstraat moet gaan, omdat de kapper daar een heerlijke hoofdmassage geven tijdens het wassen. Je vertrouwt waarschijnlijk goed op haar oordeel, maar twijfelt nog of je gaat. Een week later ga je met je nichtje winkelen en loop je langs de nieuwe kapsalon. Ze geeft aan dat ze daar van de week is geweest en dat het echt een aanrader is. Dat zijn al twee ‘verwijzingen’ van mensen die dichtbij je staan.

Linkbuilding met een goede balans

Ook wanneer twintig onbekenden of kennissen de kapsalon zouden aanraden, dan zou je misschien ook nog overwegen om eens te kijken of het iets voor je is. Linkbuilding is een mix tussen verwijzingen van ‘goede vrienden’ en ‘kennissen’, omdat er gebruik wordt gemaakt van krachtige links vanaf bekende websites, maar ook van minder krachtige links. Een goede mix/balans hiertussen is belangrijk. Een tijdrovende klus, die bij de beschikking over de juiste websites en pagina’s gauw kan worden uitgevoerd.

Stijgen in Google

Wordt linkbuilding op een goede manier toegepast, dan zal dit in combinatie met andere SEO factoren zorgen voor een stijging in de zoekresultaten van Google. Om het uiteindelijke doel te behalen; een top 3 of zelfs een top 1 positie, is linkbuilding erg belangrijk. Vooral in branches met een hoge competitie is een hoge intensiviteit van links verzamelen benodigd.

Met de juiste on page optimalisatie en linkbuilding hebben wij onder andere de volgende resultaten geboekt:

Vragen over linkbuilding?

Met behulp van deze blog hopen wij dat je vraag ‘Wat is linkbuilding’ zo goed mogelijk is beantwoord. Mocht je graag meer informatie willen over linkbuilding of over zoekmachine optimalisatie, dan helpen wij je graag verder. Bel ons gerust op 053 760 09 06 of stuur een e-mail naar info@localscope.nl.

 Local Scope