Wanneer u ‘Wat is SEO’, ‘Wat betekent SEO’ en ‘Wat is linkbuilding’ opzoekt in de zoekmachine van Google, bent u hier op de goede pagina beland om een duidelijk antwoord te vinden op uw vragen. In deze blog leggen wij u uit wat de afkorting SEO betekent, wat SEO daadwerkelijk is en hoe linkbuilding wordt ingezet om ervoor te zorgen dat uw website stijgt in Google.

Wat betekent SEO?

SEO is een afkorting voor het Engelstalige ‘Search Engine Optimalisation’ of het Amerikaanse Search Engine Optimalization, dat in het Nederlands ‘Zoekmachine optimalisatie’ betekent. Voordat we beginnen met de eerste SEO aanpassingen, oftewel zoekmachine optimalisatie, voeren wij een zoekwoordenonderzoek uit. Met behulp van de Zoekwoordplanner, dat onderdeel is van Google Adwords, kunnen wij precies zien hoe vaak een zoekterm in de zoekmachine van Google wordt ingetypt. Zo zien wij dat er gemiddeld 880 personen per maand zoeken naar ‘Wat is SEO’ en 90 personen per maand naar ‘Wat betekent SEO’.

Zoekt u iets? Dan hoeft u nooit ver te zoeken!

Platgezegd is SEO het interessant maken en aanpassen van uw website voor de gebruikers van de zoekmachine, zodat de zoekresultaten zo relevant mogelijk voor ‘zoekenden’ wordt. De gebruiker van de zoekmachine is immers een klant van Google en zij willen graag de meest interessante websites laten zien, zodat de gebruikers van de zoekmachine gebruik blijven maken van hun diensten. Bent u op zoek naar dameskleding maat 40, dan wilt u niet uitkomen op een website waar alleen maar herenkleding wordt aangeboden. Relevantie is essentieel.

Wat is SEO precies en hoe werkt het?

30% is on-page optimalisatie

Deze aanpassingen vinden op de website van de klant plaats. In overleg met de klant worden er SEO vriendelijke teksten geschreven en worden er een aantal aanpassingen op de website gedaan (wanneer nodig). Belangrijk is dat de landingspagina, waar de bezoeker die ‘Wat is SEO’ of een andere zoekterm in de zoekmachine van Google intypt, ook op de juiste manier is ingedeeld. Dit kan u volledig aan ons overlaten. De SEO teksten worden altijd ter controle naar de klant toegezonden, omdat de klant gespecialiseerd is in zijn vakgebied en de inhoudelijke materie het beste kan beoordelen.  Een goede basis is ontzettend belangrijk. Bent u benieuwd naar een aantal SEO factoren? U kunt een gratis SEO scan bij ons opvragen.

60% is linkbuilding (off-page optimalisatie)

Wat is linkbuilding? Bij linkbuilding worden er relevante links naar de website van de klant verkregen, zodat Google de website als steeds interessanter gaat zien. Hierdoor stijgt de website in de zoekresultaten. Dit klinkt heel simpel en het is niet heel moeilijk om links te vergaren, maar het vergt een hoop tijd. Ook is de beschikking over een uitgebreid linknetwerk en artikelnetwerk noodzakelijk. Linkbuilding is vooral een grote tijdsinvestering. Deze werkzaamheden blijven terugkomen. Wordt er geen linkbuilding meer gedaan, dan zal de website geleidelijk dalen in de zoekresultaten van Google.

10% is rapportage

Maandelijks sturen wij onze klanten een positierapportage waarin de veranderingen in Google worden aangegeven. Hier hoort een begeleidende e-mail bij waarin we laten weten welke zoekwoorden er gestegen zijn en welke aan welke zoekwoorden we de komende periode extra aandacht besteden. Ondanks dat het rapporteren van de posities in Google een klein onderdeel lijkt, is het zeker niet minder belangrijk dan de andere onderdelen.

Heeft u een nieuwe website nodig om hoog in Google te komen?

Google ‘rankt’ en website aan de hand van meer dan 200 factoren. Wij zorgen ervoor dat  onze pagina’s op uw website aan zoveel mogelijk factoren voldoen. Soms is er een nieuwe website nodig of zijn er enkele aanpassingen nodig, maar dit zien we niet vaak. Wanneer dit het geval is zullen we dit duidelijk communiceren voordat we starten met onze SEO werkzaamheden.

Nog meer weten over SEO?

Heeft u op uw vraag ‘Wat is SEO’, ‘Wat betekent SEO’ of ‘Wat is linkbuilding’ nog geen volledig antwoord gekregen? Neem dan gerust contact met ons op, want wij lichten onze werkwijze graag toe!

 Local Scope