Webshop optimalisatie: hoger in Google met jouw (niche)shop!

Vanaf €75,- excl. BTW per maand

Samenwerken?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Bekijk onze bedrijfsvideo of vraag onze gratis SEO scan + concurrentieanalyse aan via het formulier hiernaast.

Vraag een gratis SEO scan aan!

9 + 5 =

Webshop optimalisatie is het aanpassen van de website om deze voor zoekmachines zo leesbaar mogelijk te maken. Dit wordt o.a. gedaan door de technische structuur en de teksten in de shop te verbeteren. Categorieën en productteksten moeten vaak worden aangepast. Wij nemen dit graag voor je uit handen! 

97% van alle internetgebruikers begint naar het zoeken van een product of website via Google. Google verwerkt dagelijks meer dan 50.000.000 zoekopdrachten, dit is alleen nog maar in Nederland. Natuurlijk is het niet haalbaar om bij al deze zoekopdrachten op de eerste pagina te komen, dat is immers ook niet van belang. Van belang is dat je op de eerste pagina komt met zoekwoorden die belangrijk voor je zijn. Verkoop je jouw aanbod van fietsen online, dan is het voor jou van belang dat je goed scoort in Google met keywords als, ‘Online fiets kopen’ of ‘Gazelle fiets kopen’.

Wij zullen door middel van een geavanceerde keyword tool een zoekwoordenonderzoek voor je uitvoeren. Samen kijken we welke zoekwoorden relevant voor je zijn. Op deze manier krijgt jouw webshop precies de juiste bezoekers met interesse in jouw producten.

Onze linkbuilding pakketten

Waarom webshop optimalisatie toepassen op uw website?

 • Hoe hoger in Google hoe eerder iemand op de link klikt
 • Hoe meer bezoekers op de website komen des te meer kans op verkoop
 • Hoe vaker mensen de website voorbij zien komen, des te groter de naamsbekendheid
 • Door een logische indeling van de webshop verhoog je de kans op conversie

Uw webshop laten optimaliseren bij Local Scope

Wij zorgen er met een specialistisch team voor dat je het juiste zoekverkeer krijgt naar jouw website. Immers zijn meer bezoekers fijn maar als deze geen klant worden heb je er weinig aan.

Door onze keyword tools te gebruiken zoeken wij uit hoe er naar jouw product wordt gezocht en wat voor benamingen de consument aan jouw product geeft. Vervolgens schrijven wij SEO geoptimaliseerde teksten voor jouw webshop, zodat deze direct de juiste producten of categorieën vindt naar interesse. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw webshop? Vraag een gratis SEO scan aan of neem contact met ons op.

Start vandaag nog met linkbuilding voor jouw webshop

Onze klanten vertellen

Wij vinden het online succes van onze klanten erg belangrijk. Wij worden daar heel blij van!

Nuvrachtwagen.nl | SEO

Nuvrachtwagen.nl | SEO

Met Nuvrachtwagen.nl zijn we in september 2019 een succesvolle samenwerking aangegaan. Inmiddels staan we op de tweede plek in Google met 'Vrachtwagen theorie' en op de eerste plek met onder meer 'Vrachtwagen theorie in 1 dag'. 

Colour Your Closet | SEO

Colour Your Closet | SEO

Al jaren is Local Scope mijn SEO partner op het web. Zij helpen Colour your Closet heel goed met het organische vindbaar zijn. En de rapportages zijn duidelijk en als er vragen zijn van mijn kant, worden deze altijd snel en in begrijpelijke taal beantwoord. Heel fijn...

Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Diëtistenpraktijk Het IJtje | SEO

Local Scope is een super bedrijf! Linde en Reinout staan altijd voor je klaar en helpen je heel erg goed, zodat je beter gevonden wordt in Google. Ik zou Local Scope zeker aanbevelen! Voor Pien zijn we in december 2019 gestart met het verbeteren van de organische...

Gratis SEO scan? Vraag het aan!

Bent u benieuwd hoe u ervoor staat en waar uw kansen liggen? Wij doen een gedegen onderzoek inclusief concurrentieanalyse. Dit vatten wij samen in onze SEO scan.

SEO webshop: een shop die voldoet aan zoveel mogelijk SEO richtlijnen

Een webshop kan je tegenwoordig vrij gemakkelijk zelf opzetten, inrichten en online zetten, maar voldoet deze wel aan de nieuwste SEO richtlijnen? Is deze wel gericht op conversie of is het voor potentiële klanten moeilijk om hun gewenste product te bestellen? Zijn de juiste zoekwoorden toegepast in de teksten van de webshop?

Hoeveel tekst gebruiken concurrenten in vergelijking met jou? Belangrijk is dat er ook wordt gekeken naar de competitie en concurrenten. Vooral wanneer je je in een competitieve markt bevindt met jouw producten, dan is het van extra groot belang dat de webshop zo is ingericht dat Google jouw shop als relevant ziet.

Het toevoegen van relevante content of het schrijven van blogs kan bijdragen aan de vindbaarheid van jouw webshop in Google. Wil je graag weten of jouw webshop over voldoende content beschikt in vergelijking met concurrenten, dan nemen we dit graag mee in ons concurrentieonderzoek.

Wat zijn de kosten van zoekmachine optimalisatie voor webshops?

Bij Local Scope hebben we speciale SEO pakketten voor webshops. Dit komt omdat er doorgaans iets meer begeleiding bij komt kijken. Ook is de competitie vaak hoger. De prijsverschillen kan je bekijken op onze linkbuilding pakketten pagina.

De opstartfase is vrijwel hetzelfde als bij websites, behalve dat er af en toe een tekstvak onder de producten moet worden toegevoegd. Een ernstige conversiekiller is namelijk een te grote hoeveelheid tekst boven de producten.

Steeds meer mensen bestellen producten online via hun mobiele telefoon. Stel dat er eerst een tekst van 900 woorden gelezen moet worden (of naar beneden gescrold moet worden) voordat men bij de producten komt, dan zal een gedeelte van jouw potentiële klanten gelijk afhaken. Om dit te voorkomen kan je een kort stukje tekst of de eerste alinea boven de producten zetten. Alle overige tekst voegen we het liefst toe onder de producten.

Waar zijn deze SEO pakketten voor webshops op gebaseerd?

 • De hoeveelheid en kwaliteit van de links die er nodig zijn om de gewenste posities in Google te bereiken
 • De vaak wat hogere competitie in de zoekresultaten (wordt vooraf onderzocht)

Wat als ik meer producten wil verkopen?

Wanneer je gedurende onze samenwerking goede posities met jouw webshop in Google behaalt, maar de verkopen achterblijven ten opzichte van de posities, dan doen wij graag een onderzoek.

Op het moment dat je producten verkoopt die veel anderen ook verkopen is het noodzakelijk dat er goed wordt gekeken naar de voordelen van jou ten opzichte van anderen. Waarom kiezen mensen ervoor om bij jou te bestellen en niet bij de concurrent? Zijn jouw prijzen lager? Kan je de producten sneller leveren? Heb je ook één of meerdere fysieke winkels? Hoe zijn jouw beoordelingen ten opzichte van jouw concurrent?

Dit zijn belangrijke dingen om over na te denken. Het liefst al van tevoren, maar dat doet lang niet iedereen. Vooral in deze tijd schieten nieuwe webshops als paddenstoelen uit de grond.

Dit is voor veel winkels de manier om extra verkopen te kunnen genereren. Wel is het belangrijk dat de webshop zoekmachine vriendelijk is en dat deze voldoet aan diverse SEO richtlijnen op het moment dat je er meer uit wilt halen. Kan je onze hulp hier bij gebruiken of wil je eerst graag weten hoe het zit met de haalbaarheid en de mogelijkheden? Vraag gerust een gratis SEO scan aan.

Linkbuilding voor webshops

Naast het schrijven van SEO teksten is het belangrijk dat er relevante links worden geplaatst naar jouw webshop. Dit gebeurt met het plaatsen (bouwen) van verwijzingen vanaf andere websites naar die van jou. Al deze links en verwijzende domeinen in combinatie met de (link)waarde van deze links vormen samen het linkprofiel. Vooraf onderzoeken we het linkprofiel van concurrenten en brengen we in kaart welke richting we op moeten om goede posities te behalen.

Aangezien er niet teveel links in één keer geplaatst mogen worden zullen deze verspreid worden over meerdere maanden. Voor webshops zijn landelijke zoekwoorden (zonder plaatsnaam) gebruikelijk. Hierbij ligt de competitie vaak iets hoger en zijn er meer links nodig om mooie resultaten te behalen.

We houden bij welke domeinen we al gehad hebben, zodat er zoveel mogelijk nieuwe en relevante verwijzende domeinen naar jouw website verwijzen. Deze links worden geplaatst naar de productpagina’s en categoriepagina’s, maar ook naar de voorpagina/homepagina van de webshop. Het gaat zowel om de aantallen links en domeinen als om de waarde van de links. Kwalitatieve linkbuilding is hierbij van belang, vooral wanneer je producten verkoopt die veel worden aangeboden.

Hoe lang duurt het voordat ik bovenaan sta in Google?

Dit is één van de meest moeilijk te beantwoorden vraag in ons vakgebied. Hoe snel je stijgt in Google heeft met veel factoren te maken. Onder meer met hoe lang jouw webshop bestaat, hoe lang de categoriepagina’s en productpagina’s bestaan. Ook ligt het aan hoeveel links en verwijzende domeinen er al naar jouw webshop verwijzen, maar ook aan hoeveel aandacht jouw concurrenten al hebben besteed aan hun online vindbaarheid. Zijn al deze dingen gunstig, dan kan het soms vrij snel gaan.

Ook zijn er soms nichemarkten waarin het veel makkelijker is om snel de eerste pagina te bereiken. Niet te vergeten: het is ook van groot belang welke posities je op dit moment hebt in Google. Sta je al op de tweede of derde pagina in Google, dan is het gemakkelijker om naar de eerste pagina te stijgen.

Kortom, hoe lang het duurt voordat je topposities behaalt ligt onder meer aan:

 • Hoe oud jouw domein is (domeinleeftijd)
 • Hoe oud de pagina’s zijn die we gaan optimaliseren
 • Hoeveel links en verwijzende domeinen er al aanwezig zijn
 • Hoeveel aandacht concurrenten aan hun linkbuilding besteden
 • Hoeveel én of de juiste (SEO) teksten aanwezig zijn
 • Welke beginposities je hebt op het moment we gaan starten

Welke resultaten hebben jullie behaald voor webshops?

Aangezien wij geen beloftes willen én kunnen doen is het extra prettig om een aantal mooie resultaten op een rij te kunnen zetten. Als SEO bureau streven wij elke dag naar de beste resultaten. Hieronder een greep uit onze webshopreferenties:

 • Met veel plezier werken we al enkele jaren samen met Motordempers.nl (positie 1 in Google met ‘motoruitlaten’, ‘mivv uitlaat’ en positie 2 met ‘akrapovic uitlaat’).
 • Voor Ongediertemiddelen.nl eveneens een nummer één positie met ‘Muizenvergif’, ‘Rattenvergif’ en ‘Sorkil rattengif’.
 • Allesvoororen.nl is gestegen van positie 4 naar positie 1 met ‘hoorhulpmiddelen tv’ en ‘mobiele telefoon slechthorenden’.
 • Haarzeepshop.nl is in een tijdsbestek van 7 maanden met twee zoekwoorden (body bars en baardzeep) in de top 5 gekomen.
 • Een van de meest succesvolle samenwerkingen van de afgelopen tijd is met Drankkoning. In 7 maanden tijd zijn we van positie 20 naar positie 3 gestegen met ‘drankspellen’. Met ‘drankspelletjes’ begonnen we op positie 25, daarmee staan we nu op positie 2.
 • Met Gyzs.nl zijn we met ‘schuifdeurrails’ van positie 11 naar positie 1 gestegen. Naar schuifdeurrails wordt maandelijks 5400 keer gezocht. Met ‘meerpuntsluiting’ zijn we van positie 12 naar 1 gestegen.

Bovenstaande resultaten zijn gemeten op 19-5-2021 en vergeleken met de beginposities ten tijde van de start van het project.

SEO combineren met SEA voor webshops

Wanneer je jouw webshop wilt laten optimaliseren is het belangrijk om te weten dat je waarschijnlijk wel een half jaar tot een jaar (of om heel eerlijk te zijn soms nog langer) kunt uittrekken voor het uitbouwen van jouw linkprofiel.

Zie je een goede vooruitgang, dan is het verstandig om door te gaan met linkbuilding. Het zal wel even duren voordat je echt iets zult merken aan de verkopen. Dit komt omdat je minimaal de eerste pagina moet bereiken met jouw zoekwoorden. Is dit nog niet het geval, dan is de kans klein dat je er al iets van merkt. Bij SEO voor webshops is het belangrijk om geduld te hebben.

Wil je graag direct verkopen genereren, dan kan je SEO combineren met SEA (adverteren in Google) voor webshops. Bij SEA betaal je een bepaald bedrag per klik. Deze campagne kunnen wij voor je inrichten, zodat je direct goed zichtbaar bent in Google. Wanneer we dit tegelijkertijd doen met het verbeteren van jouw organische (niet betalen per klik) vindbaarheid, levert jouw shop je al eerder geld op.

SEO tips voor webshops

Wil je zelf alvast aan de slag met een aantal verbeterpunten? Dat is altijd goed! Een paar tips die we onze klanten altijd geven:

 • Schrijf altijd unieke content; kopieer geen teksten van concurrenten. Zelfs het kopiëren van teksten en het aanpassen van een paar woorden is helaas niet voldoende. Bestaande teksten kan je wel helemaal herschrijven. Zorg ervoor dat jouw teksten niet meer lijken op die van anderen. Sommige leveranciers leveren standaard teksten aan bij hun producten. Dit is natuurlijk super, maar niet goed voor de vindbaarheid van jouw webshop. Deze zullen herschreven moeten worden. Zowel de productteksten als de categorieteksten en overige teksten in de webshop moeten uniek zijn.
 • Vergeet niet dat de teksten potentiële klanten moeten aansporen om jouw producten te kopen. Maak ze daarom uniek voor jouw shop met jouw eigen pluspunten (unique selling points).
 • Schrijf voor elk product een unieke meta description/meta beschrijving en meta titel. Zorg ervoor dat deze niet te kort of te lang zijn.
 • Maak je gebruik van WordPress en WooCommerce, installeer dan de Yoast SEO plugin. Deze plugin geeft veel tips over de teksten en of je jouw afbeeldingen bijvoorbeeld wel de juiste benaming en alt tekst hebt gegeven.
 • Verzamel zoveel mogelijk beoordelingen van klanten. Hoe meer betrouwbare reviews je hebt, hoe meer vertrouwen jouw webshop uitstraalt.
 • Vergelijk jouw prijzen met die van concurrenten.
 • Het liefst voordat je aan een webshop begint: kijk goed welke concurrenten er op de eerste pagina staan met dezelfde producten. Stel dat je in deze tijd nog wilt starten met een sportkleding webshop, dan is het erg lastig om boven concurrenten zoals Hunkemöller, Decathlon en Zalando te komen. Deze bedrijven hebben ontzettend veel geld geïnvesteerd in hun online vindbaarheid. Met ons voordeligste SEO pakket kom je er helaas echt nog niet. Bij elke aanvraag die wij ontvangen zullen we daarom ook eerst altijd de haalbaarheid en de competitie bekijken.

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Wij helpen je graag met de linkbuilding voor jouw webshop. Neem contact met ons op of vraag direct een gratis SEO scan aan.

Welke vragen worden er veel gesteld over zoekmachine optimalisatie voor webshops?

Wat zijn de kosten voor webshop optimalisatie?

Bij ons kan je al terecht voor het optimaliseren van jouw webshop vanaf €75,- excl. BTW per maand,  afhankelijk van de competitie in de zoekresultaten. Ook ligt het aan de omvang en de grootte van het project. Stel dat je graag met tientallen of honderden zoekwoorden gevonden wilt worden, dan is het van belang dat er meer aandacht wordt besteed aan de vindbaarheid.

Wanneer je een SEO scan en concurrentieanalyse aanvraagt doen wij onderzoek naar hoe intensief de samenwerking moet zijn om ervoor te zorgen dat jouw posities in Google behaald worden. Daar blijft het niet alleen bij, want het is namelijk ook belangrijk dat er een structurele hoeveelheid bestellingen komt uit onze inspanningen. Valt dit tegen? Ook dan staan wij voor je klaar.

Welke webshops maken wij momenteel beter vindbaar?

Op dit moment werken wij aan de online vindbaarheid van voornamelijk webshops in een nichemarkt. Hierbij kan je denken aan een magnetenwebshop, een webshop geheel gericht op drankspelletjes, een webshop met alleen producten voor ongediertebestrijding- en wering.

Zo kan je denken aan webshops voor bevestigingsmaterialen en kinderspeelgoed (gericht op specifieke categorieën) waarbij onze tarieven (doorgaans Superpakket of meer) wel passen, afhankelijk van het al opgebouwde linkprofiel.

Wanneer je echt begint met een nieuwe domeinnaam is het verstandig om extra rekening te houden met dat SEO en/of linkbuilding een (middel)lange termijn strategie is.  

Ik verkoop sieraden of tassen, kan ik dan toch bij jullie terecht?

Stel dat het bijzondere sieraden zijn (ooit maakte iemand unieke sieraden van rubberen fietsbanden) of je maakt bijvoorbeeld tassen van NS bekleding (bijvoorbeeld 2ndare), dan kunnen wij alsnog iets voor je betekenen. Zijn de producten – om heel eerlijk te zijn – heel gangbaar en kan je deze ook bij grote (web)winkelketens kopen?

Als je geen (mega)groot budget hebt voor linkbuilding is het opstarten van zo’n webwinkel dan – ook al zouden we graag iets anders aan je vertellen – misschien niet zo’n goed idee. Natuurlijk mag je ons altijd contacteren, dat is juist goed. Graag zelfs!

Samenwerken?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag een gratis SEO analyse aan!

 Local Scope